En zo liep ik vandaag voor het eerst de Bommerig route. In januari bepaalde Cecile de route. En vandaag liep ik met Monique de route zelf en natuurlijk liepen we verkeerd. Maar we waren het met elkaar eens .. perfecte route! 

cammino della fortuna overgeven aan het proces

De meanderende Geul

De hele route wordt gedomineerd door de meanderende Geul of aftakkingen van die Geul. Veel water dus. Go with the flow. 

Maar als je je met de stroom mee laat voeren dan kan dat alleen als je je overgeeft aan die stroming en het vertrouwen hebt dat je komt daar waar je wilt komen.

En om je de waarheid te zeggen … dat klinkt allemaal heel makkelijk maar is o zo moeilijk.

Je overgeven aan het proces.

Want heb jij het vertrouwen in jezelf dat je blijft drijven. En het vertrouwen in de rivier. Dat hij je brengt waar je wilt zijn.  

Onderweg staat er een gedicht van Mark Boog, Mij, Schaap. 

Mij, schaap, overkomt niets dan wat de herder wil, wat het gras wil, de lucht, wat de dam en de groene overkant.

En ik tos mijn wol mee of het verlies van wol, en ik kijk vol overgave uit mijn vochtige ogen. Ik ben gelukkig met wat ik heb.

De tijd verstrijkt als gras, door mij, en elk verzet is hol. De bomen ruisen zinneloos.

Monique en ik kijken elkaar aan, in het begin wat vragend, want dit gedicht heeft zeker een diepere laag.  

Volgzaam, dat zijn schapen, hebben geen mening, pakken geen regie over hun leven. Maar toch als we discussiëren over dit gedicht, komen we tot de conclusie dat een schaap zijn herder wel volledig vertrouwt. Het schaap vertrouwt er op dat de herder de goeie plekken kent om gras te eten. Dat ze kunnen schuilen in de regen. Het schaap geeft zich volledig over aan de herder en in het gedicht, concludeer het schaap “ik ben gelukkig met wat ik heb”.   

“Gelukkig zijn door te vertrouwen op en je over te geven aan het proces.”

Deze conclusie klinkt als muziek in mijn oren. 

Echter dat wil niet zeggen dat je nu in je luie stoel kan gaan zitten om te relaxen. “Ik geef me over aan het proces …”.
Nee, want als ondernemer ben jij zowel het schaap als de herder. Je stippelt het pad uit dat je wil lopen en vertrouwt er dan op dat je het juiste pad hebt bepaald. Je geeft je over en gaat de stappen zetten die nodig zijn om naar die stip op de horizon te lopen. Precies dat is wat Monique nu gaat doen. De stappen zetten die ze wil zetten om resultaat te halen.

cammino della fortuna geloof in jezelf
cammino della fortuna regie pakken

Start: Bommerig
Wandeling: Wi20+Wi23

cammino della fortuna accepteren en loslaten
Share This