We verspillen heel veel in ons leven.

We verspillen eten. We verspillen spullen. Gooien veel weg. Terwijl het misschien nog bruikbaar is. Maar ook als het gaat om de natuur verspillen we veel. We (mis) gebruiken de aarde. Vandaag liep ik met een expert, Laura Nieboer, dus ik ben veel wijzer geworden over de natuur. Maar we verspillen ook hele persoonlijke zaken, zoals tijd, en ook onze talenten.

Immers als we ambities hebben, een hoger doel hebben, dan kan je maar beter je talenten en je tijd zodanig inzetten dat je dichterbij je doel komt. Verspillen is dan doodzonde.

Helaas gebeurt het regelmatig dat we onze tijd en onze talenten verspillen. En dan heb ik het niet over het verspillen van tijd door te verdwalen op de social media. Maar wel als je bijvoorbeeld tijd spendeert, bezig bent met plan C in plaats van plan A. Als een ander doel prioriteit krijgt of pakt. Als dat hoger doel op de achtergrond terecht komt, je het vergeet. Maar ook als je het gevoel hebt dat je het juiste pad aan het bewandelen bent om je ambities waar te maken, maar je geen stap dichterbij komt. 

Genoeg manieren om tijd en talent te verspillen zonder dat je het in de gaten hebt.

Hopelijk krijg je het wel in de gaten en dan kan heb je een keuze. Door blijven gaan, stappen blijven zetten op het gekozen pad,  weer teruggaan en plan A oppakken of een nieuw plan A maken uitgaande van de plek waar je nu staat.. 

Aan jou de keuze. Vind je hem lastig? Boek dan eens een coachwandeling om het pad helder te krijgen .

Share This