Wandeling 13 vandaag, 13 Is een ongeluksgetal, zeggen ze, maar het is maar hoe je er mee omgaat. Alles was perfect vandaag.

De zon scheen, prachtige vergezichten en vakwerkhuisjes in het landschap. De Geul   meanderde rustig door dat landschap en de  route heb ik uit handen gegeven. Er kan niets mis gaan!

Cecile Hannen van Hoeve Hurpesch nam me mee in haar achtertuin En we genoten.

cammino della fortuna dag 13 de wilg

Focus op wat je leuk vindt

Natuurlijk zijn er veel overeenkomsten bij ons en onze partners. Allebei een verblijfsaccommodatie. Koken is belangrijk. Coaching ook. Het grote verschil zit hem in de groepen. Hoeve Hurpesch is een groepsaccommodatie. Alles tot in de puntjes organiseren voor een groep, dat vindt Cecile, naast koken, super leuk. Een groep, die vaak wat te vieren heeft of juist zakelijk komst, heeft veel wensen. En Cecile krijgt daar energie van. Het regelen en organiseren van die wensen. Maar daardoor ontstaat ook een spagaat. Het organiseren en gastvrouw zijn versus koken.

Rollen die vaak botsen.

De oplossing zit natuurlijk in alles goed organiseren, misschien niet alles zelf willen doen. Maar dat is lastig, zegt ze, want gasten verwachten juist haar kookkunsten, haar familierecepten. Recepten waar zij ontzettend trots op is. En dus ook graag voor in de keuken staat.

Terwijl we door haar achtertuin langs de Geul lopen en ik een foto maak van een prachtige wilg, zie ik de oplossing. Snoeien!

Ooit zei een buurvrouw met echt de mooiste tuin in Eyserheide:

“Laura, maakt niet uit wat je doet, maar snoei.
Van snoeien komt bloeien.

En ik had (en eigenlijk nog steeds, heb) geen groene vingers, en dus deed ik maar wat. Maar onze tuin ligt er best wel goed bij, al zeg ik het zelf. Maar ik dwaal af.

Dit gezegde is zo van toepassing op Cecile. Ga snoeien! Knot jouw wilg en ga vanuit de basis, weer bloeien. Focus je op het organiseren, bepaal wat je gaat aanbieden en hoe je het gaat organiseren.

En je zult zien, de wilg schiet ook weer uit. Vaak met nog steverige takken. En zo komt de wilg, net als Cecile, weer tot bloei.  

En terwijl je snoeit, ook in je familierecepten, kan je parallel werken aan die andere droom, een kookboek met juist die recepten.

Zo wordt de achtertuin, stapje voor stapje, steeds mooier.

cammino della fortuna dag 13 cecile hannen
cammino della fortuna dag 13 hoeve hurpesch
cammino della fortuna dag 13 rust in de achtertuin

Start: Hurpesch
Wandeling: –

Share This