Op het moment dat ik in de auto stap, weer terug naar huis, speelt er een liedje in mijn hoofd. Nou vooral de eerste regels van het lied staan op repeat.

“When I think of home,
I think of a place where there is love overflowing”

De eerste regels van het liedje “Home” van Diana Ross uit de Wizard of Oz.

Ik heb het net weer eens opgezet met de complete songtekst ernaast. Poeh .. even slikken en een traantje wegpinken. Op één of andere manier komt de tekst heel hard binnen. 

(Wil je zelf even luisteren naar het nummer klik hier voor de versie op youtube.)

cammino della fortuna dag 9 thuis bij jezelf

Wat is jouw thuis?

Thuis blijkt het thema van de wandeling van vandaag. Logisch eigenlijk, want ik loop de 9e etappe van de Cammino della Fortuna met Naomi de Wild van coachpraktijk Voel je Thuis.

Juist in deze tijd is thuis zo belangrijk. We zijn zoveel thuis, kinderen zitten thuis in plaats van op school, en we werken veelal thuis.

Thuis is essentieel, een plek waar je je veilig voelt. En door de huidige tijd is het mogelijk dat je je huis niet meer als thuis ervaart. Ongezellig, te druk, meer stress, eenzaamheid. Mogelijke ervaringen waardoor die veilige haven niet meer prettig voelt, misschien wel onveilig voelt.

Naomi vertelt dat ze daarom eigenlijk meeloopt met de Cammino. Ze loopt niet mee voor haarzelf, maar vooral om het goede doel, het CredoHuis, te ondersteunen. Het CredoHuis zorgt voor zwerfjongeren juist voor die veilige plek, voor een thuis. Een plek van waaruit ze zich verder mogen ontwikkelen.

Door de basis van de Maslov pyramide in te regelen, ben je ook in staat om de volgende stap te zetten. De stap waar je je ontwikkelt tot een mens die lekker in zijn vel zit. Stappen zet om te groeien. De wereld aan kan. Eigenlijk je thuis voelt in je lijf en je hart.

Thuis voelen in jezelf. Tevreden zijn met wie je bent en wat je hebt. Vertrouwen op jezelf, het pad dat je bewandelt en de bestemming die je voor ogen hebt. 

Als ik aan het einde van onze gezamelijke wandeling vraag wat haar inzicht is, zegt zij:

“Ik ben tevreden met waar ik nu sta.
Maar ik wil niet stil blijven staan.
Ik wil graag de focus hebben op wat ik nu heb, wat er nu is en dat uitbreiden.”

Ik concludeer hieruit dat Naomi zich thuis voelt in haar huis. Het stenen huis en vooral in haar huis, in haar lijf en in haar hart.

cammino della fortuna dag 9 natuur als spiegel
cammino della fortuna dag 9 naomi de wild
cammino della fortuna dag 9 natuur als spiegel

Start: Hilleshage
Wandeling: V7

Share This