Ik geef het toe … ik hou van structuur.
Ik hou van overzicht.
Ik hou ervan om te blijven bewegen, gericht, in een vooraf bepaalde richting.
Ik hou van stap voor stap. Nooit twee stappen tegelijk. Maar wel de volgende stap al in het vizier te hebben. 

Ik geef het toe … ik ben een structuurjunkie.

Ik ben van de voorbereiding en in sommige gevallen zelfs van de controle. Maar dit betekent overigens niet dat ik niet van het avontuur, het onverwachte, het snelle schakelen hou. Ik merk ook dat ik steeds meer naar mijn gevoel luister. Het resultaat van het onverwachte en het gevoel is overigens wel altijd iets gestructureerds 😉. 

Maar goed tijdens een coachwandeling creëer ik ook structuur. 

Het allerbelangrijkste is dat ik door het stellen van vragen structuur creëer in mijn hoofd. Vragen worden steeds gerichter zodat ik het plaatje helder en compleet krijg. Dat plaatje toets ik dan bij de persoon waarmee ik loop. Deze vorm van structuur zorgt voor helderheid en overzicht. Het zorgt voor duidelijkheid over wat je zou moeten doen om je doel te realiseren. 

En zo ook vandaag.
Heel veel nieuwe ideeën om nieuwe markten aan te boren of de positie te verstevigen. Uiteindelijk is de conclusie: “ik heb één hoofdproduct. Dit product krijgt al mijn aandacht en energie om die te verkopen. De ideeën ga ik gebruiken om mijn product te verbeteren.” 

Hmmm … dat kan ik ook toepassen in mijn bedrijf. En in jouw bedrijf? Heb jij één hoofdproduct? Het product waar jij je 100% op focust. Alle communicatie, alle berichten op social media, je acquisitie hebben betrekking op jou of je product.

Ik ga kijken of ik dit in mijn werk ook kan toepassen. Immers zo wordt het simpel en gestructureerd. En daar hou ik van ❤️.

En jij?

P.S. Al dagen zie ik in de weerapp slecht weer, zeker vandaag. En wat blijkt, ja we hebben wat druppels gehad en wat dreigende wolken, maar de voorspelde heftige buien hebben we niet gezien. Dus laat je niet tegenhouden door wat anderen vinden.

Share This