Jezelf door en door kennen.
Weten waar je (voor) staat. 
Weten waar je blij van wordt, of waarvan juist niet.
Je valkuilen doorgronden.
Je talenten benutten.

Hoe meer je over jezelf weet hoe makkelijker het leven wordt. 

Nou zo simpel is het niet. Natuurlijk, het maken van keuzes wordt eenvoudiger, maar het leven naar die keuzes kan even lastig blijven. En soms heb je van die vastgeroeste gewoontes, patronen, die je als je kracht hebt ingezet, maar eigenlijk je valkuil zijn. Door je te verbinden met jezelf, je echte zelf, snap je waarom ze veel energie kostten.

Zo blijk ik, uit wat assessments die ik vorig jaar deed, een visionair, een vernieuwer te zijn. Woorden die te maken hebben met structuur en focus kwamen er niet in voor. Terwijl dat toch echt mijn ding is. Ik schrijf er veel over en help er ondernemers mee. Ik herkende mezelf helemaal niet in deze woorden. En als het nu uit één assessment bleek dat ik die visionair en vernieuwer ben, nee het kwam uit ze alle twee! 

Ik liep vandaag met Yara, die bezig is met Human Design en Tweekracht. Beiden in te zetten als je jezelf beter wilt begrijpen. En natuurlijk pas je die methoden, tools ook op jezelf toe. Immers je vertrouwt het resultaat, omdat je de theorie doorgrondt. Blijkt dat het werken met deadlines niet helemaal haar kracht is, terwijl ze voorheen juist aangaf dan het beste te opereren.  

Zowel voor Yara als mezelf geldt, hoe meer je leert over jezelf, hoe beter je jezelf begrijpt, hoe meer je in verbinding staat met jezelf, het meer je kan bereiken. Namelijk door je kracht in te zetten.  

Staan als een huis dus. De drie biggetjes wisten het al. Een huis van stro en hout blaas je zo om, maar het stenen huis niet. De ontdekkingsreis naar jezelf en je kracht is prachtig en het resultaat mag er zijn. 

… en ik … ik ga nog eens broeden op die visionair en vernieuwer ❤️.

Share This