Blauwe luchten en een heerlijk zonnetje. Dat betekent al gelijk een aantal pluspunten voor moeder natuur. Een zon brengt ook schaduw met zich mee. Alhoewel ik nooit de schaduw van de zon heb gezien ;-).

Al wandelend met een ondernemer zal ik altijd die ondernemer het podium geven. In het licht zetten. Ik blijf dan in zijn of haar schaduw staan. We sparren immers over de ondernemer, de mens achter de ondernemer en zijn of haar bedrijf. Dat staat centraal.

Het grappige is dat tijdens die sparringssessies er altijd wel iets is dat ik meeneem voor mezelf. Waar ik dan nog wat over nadenk. 

Vandaag stond Marketing centraal. 

De basis van Marketing ben je zelf. Jij en jouw verhaal. Klanten moeten je product of dienst willen kopen maar dat doen ze omdat ze met jou een klik voelen. Simon Sinek zegt:

“People don’t buy what you do; they buy why you do it.
And what you do simply proves what you believe.”

Je moet weten waar je voor staat en gaat, waar je bedrijf voor gaat en staat. En die basis dient verankerd te zijn net als de wortels van een boom. Hoe beter die in de grond zitten, hoe makkelijker die boom groeit. Hoe makkelijker je uitdagingen aan kan.  

Ik vroeg me naderhand in de auto af hoe stevig mijn basis is. Hoe stevig de wortels in de grond zitten. De afgelopen 5 jaar zijn ze stevig in de grond verankerd. Ik weet waar ik goed in ben en wat ik leuk vind. Voor mij is het allerbelangrijkste dat ik geniet van de reis die leven heet en gun jou dat ook. Dat de zon ons beiden verwarmt en twee schaduwen creëert. 

Ik concludeer dat je sparren tweerichtingsverkeer is. Het is als het ware een brainstorm. Sparren doe je samen. Je daagt elkaar uit. Samen in het licht staat en dus ook samen een schaduw creëren.

Share This