In oktober 2020 toen ik riep dat ik in januari 2021 de Cammino della Fortuna ging lopen en dat ik ondernemers zocht, mailde Bram me met de volgende vraag “Ben ik de eerste die zich aanmeld?”. Dat was niet het geval, maar Bram behoorde wel tot de eerst groep ondernemers. Helemaal bijzonder is dat Bram geen wandelaar is. Eigenlijk wandelt hij maar één keer per jaar. 

Dus ik voel me heel vereerd dat hij met mij meeloopt. Het is ook de enige etappe waar 2 personen meelopen. Z’n vrouw Marieke loopt namelijk ook mee.

cammino della fortuna dag 15 uit heijenrath lopen

Waarom meelopen?

Doel van de wandeling is Heijenrath uitlopen. Bram en Marieke Verrijt zijn namelijk de voormalige eigenaren van hotel Heijenrath. Eind vorig jaar hebben zij het hotel verkocht en gaan in 2021 dus ook Heijenrath verlaten. Na aardig wat jaren (18, dacht ik) is het tijd voor wat rust. 

Rust! Altijd in dienst van hun gasten. Rennen en vliegen de meeste uren van de dag. Ze zijn er klaar mee. Ze verlangen naar rust. Gewoon een 40 urige baan bij een werkgever. Gezellig eten met de kinderen. Tijd voor hobby’s. Wat vaker op vakantie. Dat is de definitie van rust.

Het ondernemerschap, het harde werken en de gasten waren altijd voldoende, maar de laatste jaren werd het steeds hectischer, minder leuk. Dus maakten Bram en Marieke de keuze om hun hotel te koop te zetten. En eind vorig jaar werd het verkocht. 

En nu zijn ze alles aan het afsluiten, uitzoeken en inpakken. Nog steeds geen rust, maar beide weten dat vanaf het moment dat zij de deur echt dichttrekken, dit hoofdstuk afgesloten is. Als zij dan in Termaar wonen, kunnen ze genieten en rust ervaren.

Gelukkig zijn staat synoniem met rust hebben.”

Rust dus en daar verheugen ze zich op. 

De wandeling is een symbolische wandeling. 2021 staat in het teken van het vinden van die rust en wat er na komt, dat zien ze wel. Stap voor stap. Dag voor dag. 

camino della fortuna dag 15 rust in je hoofd

Uit Heijenrath wandelen en dan gelijk het goede doel steunen. Zo simpel kan het ook zijn. 

cammino della fortuna dag 15 go with the flow
cammino della fortuna dag 15 bram en marieke verrijt
cammino della fortuna dag 15 stap voor stap

Start: Heijenrath
Wandeling: SL8

Share This