Sirella Dieteren van La Sirel Creatieve Fotografie & Design loopt vandaag mee. Sirella en ik lopen wel vaker en we kennen elkaar, als Rotterdamse meisjes in Limburg, best al goed. Zelfs mijn kinderen kennen Sirella, ze is namelijk de hoofdschuldige van mijn uit de hand gelopen fotohobby.  

Maar goed, we gaan vandaag niet op pad om foto’s te maken, maar op pad om te kijken hoe het gaat met de balans. Ruim een jaar geleden, in 2019, besloot Sirella om wat meer balans in haar leven te krijgen. Altijd het gaspedaal vol ingedrukt houden, heeft z’n tol op je privé leven. Te weinig tijd om te relaxen, in de tuin bezig zijn, de bijtjes verzorgen. Het gaspedaal even loslaten en bijtanken. 

Balans!

2020 stond dus in het teken van de voet van het gaspedaal halen. Geen F1-coureur meer, maar lekker cruisen. Genieten van de reis.

En toen stond Corana midden op de weg en werd er vol op de rem getrapt. En eigenlijk was dat hard nodig. Cold turkey afkicken en er ontstond balans. Tijd om mooie plannen te maken en uit te voeren. Volop in de tuin genieten, dat was het.

Maar nu begint het wel weer te kriebelen. De voet mag weer van de rem en op het gaspedaal gezet worden. 

cammino della fortuna dag 18 balans
cammino della fortuna dag 18 uit winterslaap

Het lijkt wel of je uit een winterslaap komt. Net als de eerste sneeuwklokjes die we langs de weg zien staan. Ze komen omhoog uit de grond, naar het licht. De volgende stap is tot bloei komen. En juist die stap gaat Sirella nu maken. 

Na zo’n toch wel lange periode is het fijn om weer connectie te maken met wie je bent en waar je voor staat. Waar je naar toe wilt? Welke keuze ga je maken? Welke stappen ga je zetten op je pad van geluk?

En daarvoor is het een prachtige dag. Volop zon. Muts af en ik overweeg zelfs om mijn jas uit te trekken. Perfect weer om tot bloei te komen, en het gaspedaal weer in te drukken. 

Niet zoals Max maar ook niet zo traag als de invalidenwagentjes, maar een auto waar je een lange rit in kan maken, lekker relaxed, cruisen. Zo’n auto die helemaal in balans is.

Belangrijk is dan wel dat je zelf achter het stuur zit. Zelf de regie pakt en houdt. Aan de slag gaan. Indrukken dat gaspedaal en niet op de rem staan. 

“Ultiem genietmoment, deze wandeling.
Het perfecte moment om wakker te worden en in actie te komen.” 

cammino della fortuna dag 18 sirella dieteren

Start: Vroelen
Wandeling: NB1

cammino della fortuna dag 18 je bent uniek
Share This