Jij bent ondernemer en je hebt een bedrijf. Past dat bedrijf je dan als een jas?
(ben je werknemer dan kan je je natuurlijk het bedrijf vervangen door je baan, je functie)

Zit die jas als gegoten? 
Is de jas net een maatje te klein gekocht? Of misschien ben jij wel groter geworden. In alle gevallen zit de las te krap.
Of misschien heb je hem juist op de groei gekocht?
Als je eerlijk bent, is de jas niet warm genoeg.
Wat natuurlijk ook kan is dat je jas, na zoveel jaar dragen, echt niet meer leuk vind. 

Past je jas?

Ben je met je bedrijf gegroeid en ben je toe aan de volgende stap? Een andere rol? Personeel? Een nieuw product? of doelgroep? Meer balans? Of misschien denk je wel aan een nieuw bedrijf. iets totaal anders. Weer terug naar the beginners mind. Ontdekken. 

Je kan natuurlijk ook een heleboel ideeën en plannen hebben gehad. Wellicht net een te grote jas hebben aangetrokken. En het wordt tijd om eerlijk te zijn naar jezelf en te downsizen.

Wat als de jas helemaal goed zit, alleen je verdient te weinig. In deze jas heb je het altijd koud. Wat zou je met de jas kunnen doen om het warmer te krijgen (lees meer geld verdienen).

Een andere optie is dat de jas je prima past maar hij staat je gewoon niet meer. Hij is oud en versleten. Je kan maar beter je jas verkopen of weggooien. Het is tijd voor verandering.

En natuurlijk kan je jas gewoon echt goed zitten. Niet te warm en niet te koud. Het is gewoon jouw jas. Jouw ding. Je geniet van wat je doet. Er is balans. 

De ideale situatie.

Mijn jas zit eigenlijk best lekker. De afgelopen jaren heb ik de jas aangepast en versteld. Het is steeds meer mijn jas geworden. Als ik dan nog wat te zeuren mag hebben over mijn jas. Hij zou wel een graadje warmer mogen. 

Hoe zit dat bij jou? Past jou jas?

Share This