Afgelopen vrijdag liep ik met een onderneemster op de Cammino della Fortuna toen we halverwege tegen een gans aanliepen. Een gans gakkent op een tak in een boom. Een gans in een boom?

Heb jij dat ooit gezien? Een gans in een boom? Het is in elk geval een gans die out of the box denkt. En laat dat nou net het thema van het gesprek zijn. Op een andere manier kijken naar de huidige situatie.

Cammino della fortuna dankbaar zijn

Denken in mogelijkheden of onmogelijkheden

Één jaar Corona, één jaar waarin niets meer normaal is, één jaar met regels, één jaar met allemaal beperkingen. 

En die beperkingen kunnen ervoor zorgen dat je je eigen ontwikkeling en bedrijfsgroei op een laag pitje komen. Want alles dat je bedenkt kan toch niet. Het is niet uitvoerbaar, want … Corona. 

Denken in onmogelijkheden, denken dat er engeltjes zijn die je gaan helpen. Het zorgt ervoor dat je stilstaan. Het zorgt voor ontevredenheid. Het zorgt voor negativiteit.

Alles wat je aandacht geeft groeit, zorgt ervoor dat de energie stroomt.

En dat kan natuurlijk ook in het negatieve. Als jij maar blijft denken in onmogelijkheden, zal je nooit, zoals de gans, op je tak komen zitten. Alleen jij kan gaan denken in mogelijkheden, en die mogelijkheden ook pakken. Jij hebt de regie van je leven en van je bedrijf in handen.

En dat was het inzicht dat nodig was om de boel weer los te trekken. Om stappen te bepalen en te gaan zetten. Tijdens de wandeling sparren we over wat er nu moet gebeuren. Waar ze naar toe wil? Wat ze wil bereiken? En vooral hoe ze dat gaat doen. 

Als we terugkomen bij ons beginpunt staat ze klaar om te starten, de regie te pakken en ik ben benieuwd wat er gaat gebeuren de komende tijd.  

cammino della fortuna groeien
cammino della fortuna pad van geluk

Start: Baneheide
Wandeling: Wi5

cammino della fortuna klein geluk
Share This