Je maakt op een dag duizenden keuzes. Makkelijke keuzes, maar er zijn ook keuzes die lastig te maken zijn. Dat zijn keuzes waar je goed over nadenkt, alle plussen en minnen bedenkt. En uiteindelijk maak je een keuze. Je zegt volmondig “ja” tegen die keuze. Je wilt het met hart en ziel. Zo zeiden wij afgelopen zomer volmondig “ja” tegen de verkoop van onze B&B. 

Door die keuze, door dat volmondig “ja”, zet je je wereld op zijn kop. Opeens verandert het pad waarop je loopt, de omgeving wordt anders (van Eyserheide naar Jabeek). Het oude vertrouwde verdwijnt. En er komt iets nieuws voor in de plaats.    

We komen aan in een nieuw land. Een land dat we niet kennen, gewoon omdat we er nog nooit zijn geweest. De reisgids van dat land bestaat niet. We gaan het zelf ontdekken. Spannend, onzeker. Maar als we onszelf zijn en in onze kracht gaan staan dan wordt deze ontdekkingsreis fantastisch. Geloven en er op vertrouwen dat dat nieuwe land op een gegeven moment je ook past. 

En met deze ontdekkingsreis ontdek je nieuwe dingen over jezelf, ontdekken we nieuwe dingen over onszelf. We lopen op nieuwe paden, we maken nieuwe paden. We laten ons zien. Ontmoeten mensen in dat nieuwe land, mensen die ons inspireren. 

Ik kan niet wachten tot we in dat nieuwe land zijn.

de metafoor van de boom

De metafoor van de boom

Vandaag met Marlou ging het over haar ontdekkingsreis nu ze met pensioen is. We kwamen deze boom tegen en deze boom vat bovenstaand verhaal goed samen. Je maakt een keuze en door die keuze verliezen de wortels hun kracht. Door je keuze door te voeren, kan je de boom zo omduwen.  

En dan volgt stap 2. Naar de overkant komen. Naar het nieuwe land. Over een stam met obstakels. Obstakels waardoor je gaat twijfelen over je keuze. Misschien wel terug wil naar het oude vertrouwde land. Want als je de overkant bereikt dan begint het echte werk, die ontdekkingsreis. 

P.s. Alternatief om de overkant te bereiken is zwemmen. Maar dat alternatief vond Marlou geen goed plan 😉.

Share This