Vandaag liep ik voor de tweede keer van deze editie met me, myself and I. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Ik hoop dat de laatste vier openstaande wandelingen (22, 23, 24 en 29 januari) nog opgevuld worden. Loop je mee?

In elk geval liep ik vandaag met mijn gedachten. Ik realiseerde me dat de afgelopen week de thema’s en mijn verhalen vooral te maken hebben met de verbinding met jezelf. Een prima onderwerp als je ondernemer bent. 

Ik word dit jaar 55 jaar oud en ik vroeg me al wandelend af hoe lang ik nu al ondernemer ben. De rekensom zegt 16 jaar. Maar mijn eigen bedrijf bestaat minder lang. Ik moest wel even slikken toen ik me realiseerde dat mijn bedrijf straks in juli 10 jaar bestaat. Het was in eerste instantie een grote zoektocht naar de verbinding met mezelf, mijn kracht en talent, een zoektocht naar mijn fundament.  

Het toegevoegen van de component wandelen aan mijn werkzaamheden, heeft het fundament sterker gemaakt. 

Het wandelen kwam op mijn pad omdat ik artrose in mijn heupen heb. Op een gegeven moment kon ik niet op of neer. Zelfs een klein stukje wandelen of de trap op was pijnlijk. Ik ben, na de diagnose artrose, bij de fysiotherapeut terecht gekomen. Met manuele therapie en onder begeleiding naar de sportschool, werd de pijn een stuk minder. 

Alleen sporten op de sportschool zonder begeleiding is niets voor mij. De manuele therapie bleef en de pijn was behapbaar dus geen probleem ….

Maar dat was het wel. Dus moest ik op zoek naar een alternatief en dat werd wandelen. Ik ben toen begonnen met het dagelijks wandelen (en fotograferen 😉). De rest is geschiedenis. Ondertussen bestaat businesscoach in de natuur ook al weer 5 jaar.

In al die jaren heb ik gek genoeg nooit de keuze gemaakt voor mijn bedrijf. Als je me een beetje kent is dat helemaal niet gek. Mijn drijfveren hebben te maken met geluk. Ik wens iedereen geluk toe en daar graag ik graag een steentje aan bij, waarbij ik mijn eigen geluk wel eens wegcijfer. Dus maakte ik de keuze om de B&B belangrijker te maken dan mijn bedrijf. Hierdoor had ik te weinig tijd om mijn bedrijf echt te laten groeien.

En nu is de B&B er niet meer en maak ik de keuze om mijn bedrijf te laten groeien en bloeien. Met wandelingen, in de natuur, voor ondernemers die een oplossing zoeken voor een uitdaging, die willen sparren, die het lastig vinden om bij de les te blijven, zich makkelijk laten afleiden, die zelf ook willen groeien, die hun doelen om willen zetten in actie, die op zoek zijn naar rust en overzicht.

Dat is wat ik doe. Dat is het fundament onder mijn bedrijf. De kracht van eenvoud.

Zo simpel kan het zijn.

Share This