Ik heb er altijd een hard hoofd in gehad.

Als je één of ander doel wilt realiseren dan zal je echt in actie moeten komen. Je zal moeten doen, de noodzakelijke stappen zetten. Niet alleen je doel uitspreken en dan hopen dat het lukt.

En daar geloof ik nog steeds in. Want uiteindelijk ben jij en niemand anders dan jij verantwoordelijk voor je eigen geluk.

Het realiseren van dat doel hou je alleen maar vol als je dat doel echt wilt halen, intrinsiek gemotiveerd bent, er voor 200% voor gaan. En ja er komen beren op je pad, maar daar kan je wat aan doen.

Maar opmerkingen zoals “ik gooi het universum in en zie wat er gebeurt” of “ik wacht op een teken” die passen niet bij mij. Zo ben ik niet. Ik ben meer van gaan met die banaan. 

Tot dat ik dat ene telefoontje kreeg: “mevrouw Lazzarini, ik heb goed nieuws voor u”.

Ons bod was het winnende bod, ons huis werd ons huis.

Een paar weken eerder zag ik ons huis op Funda. We hadden de B&B verkocht en waren op zoek naar een nieuwe woonplek. We hadden al ontzettend veel huizen gezien. Ons werd in elk geval wel steeds duidelijker wat we wel en wat we niet zochten in een huis. En ja de markt was chaotisch. Je moest ervoor zorgen dat je bovenop zat, anders kwam je niet bij de eerste 10 kijkers. Na 20 minuten kijken, beslissen welk bod je ging doen, met de wetenschap dat (flink) overbieden de enige manier was om een huis te bemachtigen. Huizen gingen als zoete broodjes over de toonbank, over een broek kopen denk ik langer na. 

We hadden al één keer eerder een bod gedaan op een huis en dat was hem niet geworden. We vonden dat wel jammer maar uiteindelijk niet erg. We hadden al wat getwijfeld of we wel of niet zouden doen.

Maar goed, ik dwaal af. Ik zag dus ons huis in Jabeek op Funda. En vanaf de eerste blik op de foto’s noemde ik het al ons huis. Ik appte die dag zelfs naar mijn moeder: “wij gaan hier wonen 😁”. Waar op zij vroeg “hebben jullie dit huis gekocht?”. Nee dus maar het is wel ons huis. Wij gaan er wonen. Zelfs Rob ging er in geloven. Tegen iedereen die we de foto’s lieten zien, zeiden we hetzelfde: dit is ons huis, wij gaan in Jabeek wonen.

We hebben een aankoopmakelaar in de arm genomen om ons te helpen dit te realiseren.

Het is een proces waar je, behalve het bod, alles uit handen geeft. je geeft een ander de volledige vrijheid om te beslissen over jouw geluk.

Nu wonen we bijna 1 jaar in ons droomhuis in Jabeek. En realiseer ik me … ik sprak mijn doel uit … “we gaan in Jabeek wonen in ons huis” en het gebeurde. Manifesteren werkt.

Nou ja natuurlijk wel met een kleine kanttekening.

Manifesteren werkt als je volledig gelooft in het doel dat je wilt realiseren, dat je volledig vertrouwt op de goede afloop van het proces én datgene doet waar je wel invloed op hebt. 

Manifesteer jij wel eens doelen?

Share This