Loslaten en vertrouwen wat een mooi thema voor de 1ste wandeling van de 3e editie van de Cammino della Fortuna. We hebben 2022 net losgelaten en we gaan vertrouwen op de goede dingen van 2023. Dat gaat niet vanzelf, je moet er wat voor moet doen.

De kop is eraf. En wat voor kop. Normaal loop ik met één persoon, 1-op-1, maar vandaag loop ik met het hele bestuur van Phoenix4Kids, 5 man sterk (Ricardo, Claudiu, Simon, Mandy en Bas). En dat is toch even andere koek. Gelukkig was ik gisterenavond op tijd naar bed gegaan 😉.

Passie hebben voor hetgeen dat je doet, 24/7 aanstaan en je inzetten, gewoon omdat het uit je hart komt. Dat je de wereld een stukje mooier wilt maken. Dat is de rode draad van ons gesprek. Het bestuur zet zich volledig in voor de zieke kinderen, ze staan altijd voor ze klaar. En niet alleen voor de zieke kinderen, nee de familie hoort er ook bij. 

Samen gaan ze voor één doel, en dat schept verwachtingen. Het hebben van verwachtingen van elkaar, dat zij zich met bijvoorbeeld dezelfde passie inzetten, maar dat is niet vanzelfsprekend. Iedereen is anders en heeft een ander referentiekader en rugzakje.

Een stichting runnen is vergelijkbaar met het runnen van een onderneming. Ik weet namelijk dat elke ondernemer, als hij (zij) groeit met zijn (haar) bedrijf en personeel gaat inhuren, te maken krijgt met deze verwachtingen. Zijn passie, zijn inzet, zijn drive, het komt niet overeen met die van je medewerkers.

Het is helemaal niet makkelijk. Niemand is zoals jij. Je kan en mag dat niet verwachten.

Maar je bent niet van plan om al het werk zelf te doen, anders zou je geen personeel hoeven in te huren. Dus hoe kan je ervoor zorgen dat je personeel die verwachtingen waarmaakt?

Het begint met in gesprek gaan met elkaar. Samen te onderzoeken wat de drive en ambitie (van elkaar) is. Op zoek gaan naar elkaars krachten en die inzetten. Loslaten en er op vertrouwen dat die ander het ook kan.  

loslaten en vertrouwen

Het is een proces van vallen en opstaan, misschien moet je eerst door de modder lopen (dat hebben we veel gedaan vanochtend). Maar uiteindelijk kom je toch weer op vaste grond en gaat het makkelijk. 

Door het gesprek aan te gaan, krijg je mensen om je heen die samen met jou zorgen voor je bedrijf. Ieder in zijn eigen kracht!

Share This