Dag drie van de Cammino. Hij start in Winthagen. En als ik daar dan vanochtend vroeg rondloop, denk ik, wat een pittoresk dorpje. Mooie huizen, veelal Kunradersteen, en heel sereen. Nog niemand wakker, geen hond die blaft, geen haan die kraait.

Als ik dan toch een minpuntje mag noemen dan is het de mogelijkheid om te parkeren. Die is er niet. Dus besluit ik Bregje Boer, de onderneemster die vandaag meewandelt, te appen om op een andere plek op de route af te spreken.

cammino della fortuna dag 3 natuur als spiegel

Genieten van het nu

Zo ontmoeten we elkaar voor het eerst. Ik ken Bregje alleen via social media onder haar synoniem Bregje Blogt. 

De wandeling begint dan ook met kennismaken en terwijl we door het Land van Kalk lopen, leren we elkaar kennen. 

Het gesprek gaat alle kanten op. Van het ondernemerschap, de wet van aantrekkingskracht, doelen en structuren naar het moederschap en de lockdown.

Hoe we ons elke keer weer moesten aanpassen in 2020. Telkens doelen bijstellen en structuren omgooien. Maar ook telkens weer met oplossingen kwamen voor de uitdagingen die er waren. 
Hoe de lockdown ook fijne dingen met zich meebracht. Dat er inzichten ontstaan waardoor je oude ingeroeste patronen kan doorbreken.

Dat je af en toe best lief mag zijn voor jezelf. Sterker nog …   

“Gelukkig zijn betekent lief zijn voor jezelf.”

Geluk staat voor het hebben van plezier en dat is niet alleen lol hebben, lachen, gieren, brullen. Plezier is ook lekker in je vel zitten, rust in je hoofd en lijf hebben en vooral genieten van het moment. 

En voordat we weer in de auto stappen concluderen we samen dat deze wandeling precies dat was. Een groot genietmoment!

cammino della fortuna dag 3 winthagen
cammino della fortuna dag 3 bregje boer
cammino della fortuna dag 3 natuur als spiegel

Start: Winthagen (Ubachsberg)
Wandeling: V15

Share This