Gisteren was het Blue Monday en het was een prachtige dag, met veel blauw. Vandaag was het grijs en triest, een Grey Tuesday. Maar gelukkig hadden zowel Ans als ik er zin in. 

Pas de tweede dag in de Cammino della Fortuna met regen. Niet verkeerd als je bedenkt dat dit dag 19 is. Het was gewoon een gezellige wandeling. Geen diepgaand gesprek over de zin van het leven, geen inzichten, gewoon gezellig. 

cammino della fortuna dag 19 ans beaujean

Gewoon gezellig

Zo’n dag was het vandaag, samen met Ans Beaujean trotseer ik de regen en de kou. De hemel staat gelukkig niet al te lang open, maar de wind is ijzig koud. Zeker als je wat nat bent.

Ans ken ik nog niet zo lang, maar haar bedrijf natuurlijk wel. In alle wandelingen die ik de afgelopen tijd heb gemaakt kom ik de vakantiehuizen van Beaujean Vacances tegen. Prachtige monumentale gebouwen op idyllische plekken. In Bergenhuizen, van waaruit we vertrekken kent Ans nog een paar van haar klanten, die ondertussen vrienden zijn geworden. Dus beginnen we met een kopje koffie bij Gertie en sluiten we af met een kop soep bij Jos. 

“Wacht niet op een goede dag, zorg dat het er één wordt.”

En daar tussenin lopen we de bruine paaltjes route. Ans doet me denken aan mijn moeder. Beide vrouwen die hun tijd ver vooruit waren. Immers Ans heeft het bedrijf opgezet en groot gemaakt en dat terwijl zij ook nog een groot gezin te runnen had. Een bedrijf dat met haar inzet steeds groter wordt. Er komt meer personeel en meer gedoe. En zo maakt Ans 8 jaar geleden de keuze om het bedrijf over te dragen aan de volgende generatie. Maar ze kan niet stil zitten. Dus nog volop actief in het bedrijf. Maar met de dingen die ze leuk vindt. Verbouwen, creatief bezig zijn, vooral buiten zijn. Dat soort dingen. 

Mooi mens, Ans.

En soms is dat meer dan genoeg.

cammino della fortuna dag 19 kleur in het grijs
cammino della fortuna dag 19 noorbeek

Start: Bergenhuizen
Wandeling: NB2

cammino della fortuna dag 19 geloof in jezelf
Share This