Denken in mogelijkheden in plaats van problemen of beren.
Het lef hebben om stappen te zetten, die je eng vindt. Buiten je comfortzone stappen.
De regie houden, heft in eigen hand nemen.
Durven!
Doen!

J.K. Rowling omschreef het ooit: 

“Alles is mogelijk, als je maar durft.”

cammino della fortuna dag 21 pad van geluk

Een pad ontstaat door er op te lopen

Lef hebben. Het klinkt zo makkelijk en voor sommige mensen is het een tweede natuur. Voor hen is het echt eenvoudig om die noodzakelijke stappen te zetten. Maar anderen denken na over die stappen tot in detail. En dat is ook goed. Maar als je alleen maar barricades opwerpt, excuus na excuus verzint, alleen maar ja-maar zegt, dan denk je de stap stuk. En kom je niet verder, want je gaat de stap gewoon niet zetten.

Mieke Laeven, die een vakantiehuis en een groepsaccommodatie heeft, en ik filosoferen hierover tijdens onze Cammino. Onze kinderen die nog geen bagage hebben, nog niet met hun neus tegen de deur zijn gelopen, die hebben lef. Denken vaak niet na over de gevaren, ze doen het gewoon.

Maar ook Mieke heeft lef getoond door begin 2020 haar baan op te zeggen Om in maart die deur achter zich dicht te trekken en zich vol energie op haar huizen en vooral haar gasten te storten. En toen linea recta de lockdown in te stappen. Er was geen weg meer terug. 

Maar nu een jaar later, geen moment spijt.

“Kijken naar wat er wel mogelijk is en daar dan alles uit te halen.”

Dat was natuurlijk in eerste instantie niet makkelijk, maar uiteindelijk is de knop omgegaan en handelt Mieke op deze manier. Hierdoor regent het ideeën. Ook tijdens onze wandeling. En niet alleen voor zichzelf, ook voor mij en als er meer ondernemers mee zouden lopen dan zouden zij ook met ideeën naar huis gaan.

Natuurlijk blijven sommige ideeën ook gewoon ideeën. Maar er zitten zeker ideeën tussen die een kans krijgen. Die gelijk goed voelen. Waarvoor je wel wat stappen wilt zetten. 

Zo gaat Mieke op zoek naar een bedrijf waar ze haar styling ideeën kwijt kan. Een bedrijf dat bijvoorbeeld bruiloften of feesten organiseert. Gewoon omdat ze het leuk vindt en daar meer mee wil gaan doen in haar huizen.  

En ik … ik vind het idee “24 uur met Laura” het onderzoeken waard.

Zou jij dat willen doen? 24 uur … overdag wandelen (natuurlijk op het pad van geluk), misschien wel van zonsopkomst tot zonsondergang? Maar ook genieten van lekker eten en slapen bij Dalauro. Zoiets? Ik ben benieuwd.

Heb jij het LEF om dit te doen?

cammino della fortuna dag 21 wat als alles kan
cammino della fortuna dag 21 mieke laeven
cammino della fortuna dag 21 frisse blik

Start: Herkenrade
Wandeling: SG4+MH3

Share This