Vanochtend een nieuwe route. Gewoon omdat het leuk is om af en toe nieuwe wegen in de buurt te ontdekken.

Al mijn routes zijn terug te vinden op www.visitzuidlimburg.nl en hoe vaker ik ze loop, hoe meer ik er mijn eigen draai aan geef, een stukje erbij, een stuk eraf, routes combineren, en soms ook gewoon verkeerd lopen en een mooi stukje vinden. Het kan allemaal. 

De route van vandaag heb ik ook van de website afgehaald. Het ommetje Genhout stond op het programma. Verder lezend zag ik dat deze route één van de elf Cammini is. Deze Cammino heeft als thema creativiteit. Er staat op de website “Geef jezelf vandaag de ruimte om weer te spelen en te ervaren als een klein kind”. 

En laat ons gesprek daar nu precies over gaan. Wat we leuk vonden om te doen als kind. Hoe je dat gevoel kwijtraakt als volwassene. Je steeds meer opgelegd krijgt maar ook steeds meer aannames maakt. Verplichtingen en verantwoordelijkheden. 

En dus dansen we en spelen we vliegtuigje met de wind. Doen we af en toe heel gek en zijn we ook bloed serieus. Want wat wil je nu van het leven?

Soms worden we hard met de neus op de feiten gedrukt. Door bijvoorbeeld ziekte of overlijden van mensen die je dierbaar zijn. 

Alles uit het leven halen, de dingen doen die je altijd al graag had willen doen. De tijd is nu. Geef het alle ruimte. Laat het kind in je los. 

Share This