Voor de oplettende lezer … ja, we zijn de selfie vergeten. Maar gelukkig hebben we er nog 3 van de eerdere edities van de Cammino della Fortuna. We zijn niet veranderd. Fijn dat je weer meeliep Sarina.

2021

2022

2023

Willen, moeten, doen, urgentie, prioriteit. Allemaal woorden om in actie te komen. Om je doel te realiseren. Om nu eindelijk stappen te gaan zetten. Om de verandering te bewerkstelligen.

Je wilt het nu écht! Je wilt dit jaar dat ene doel gewoon halen. Het staat hoog op je to do lijst of misschien wel op je bucketlist. Je vindt het super belangrijk. En dit jaar ga je het doen. Je kan dat!

En toch … het komt er niet van. De urgentie is toch niet zo groot, je vindt het eigenlijk wel goed zo. Er zijn altijd dingen die belangrijker zijn en die vanuit het niets bovenaan je lijst staan. Je maakt excuses om in beweging te komen. Je bent er eigenlijk nog niet klaar voor. Of misschien is de berg die je op moet lopen wel gewoon te hoog en onoverzichtelijk. Je weet niet waar je moet beginnen dus begin je maar niet.

Wat ik gemerkt heb is, dat zo’n te realiseren doel vaak veel te groot is. Je wilt best die berg op lopen maar waar begin je aan. Wat kom je onderweg tegen. Onzekerheden en zoals ik het noem, het stemmetje, zorgen ervoor dat je onderaan blijft staan en alleen maar verlangend naar de top kan kijken (als je het überhaupt kan zien).

Maak van dat grote doel eens kleinere (sub)doelen. Deel het op in behapbare stappen. Misschien wel zulke kleine stapjes dat ze weinig tijd en energie kosten. Ze kunnen gewoon tussen de soep en de aardappelen door opgepakt of uitgezet worden. Of stapjes die je makkelijk doet. Lekker binnen je comfort zone. Of stapjes die je super leuk vindt om te doen, van die energiegevers.  

Onderschat namelijk nooit de kracht van kleine stapjes. Je klimt omhoog. Je gaat vooruit. Je bent in beweging.

Kom in beweging en bedenk welke kleine stap je kan zetten om dat doel realiteit te laten worden.

Share This