Je wilt het. Je wilt het echt. En dit keer ben je er helemaal klaar voor. Je hebt alle stappen tot in de puntjes uitgewerkt en je kan niet wachten om de eerste stap te zetten. Sterker nog je bent hem al aan het zetten.

Als businesscoach vind ik het goed dat je een plan hebt uitgewerkt dat je brengt bij je doel. Dat je gewoon echt overal aan het gedacht. Misschien zelfs al keuzes gemaakt hebt die je in de toekomst zullen helpen. 

En toch mag een plan om je doel te realiseren niet in steen gebeiteld zijn. 

Zo’n plan is een leidraad. Je weet namelijk nooit wat de toekomst je gaat brengen. Of je moet een kristallen bol hebben ;-). De toekomst kan veranderen. Kan er morgen anders uitzien. Er kunnen situaties ontstaan waardoor je keuzes moet maken die ervoor zorgen dat je een ander pad gaat bewandelen. Zelfs het einddoel kan in de toekomst veranderen. 

Een plan in steen gebeiteld is voor altijd. Het kost heel veel moeite om het te veranderen. 

Mijn advies zou zijn maak een globaal plan om je doel te realiseren. Bepaal de richting die je op wilt om te komen waar je wilt komen, de aanpak. Werk dan het eerste kwartaal uit. In detail. Zodat je precies weet wat je de komende tijd gaat doen. De te zetten stappen helder hebt en wat je nodig hebt om de stappen te zetten. 

En beitel dan in steen de behaalde successen en mijlpalen om ze voor altijd te onthouden.

Share This