Ik heb de afgelopen dagen al een paar keer gehoord dat de wandeling op de Cammino della Fortuna, één van de weinige uitjes is die men zichzelf gunt. Een wandeling, het huis uit, met een “vreemde” op pad, een ander gesprek. Even geen Corona aan je hoofd, maar juist de focus op jezelf en je bedrijf.  

Moe van het thuis zitten. Misschien wel met kinderen en de daarbij behorende dynamiek. Tussendoor werkend in je bedrijf, niet áán je bedrijf. Of misschien geen van beide. 

Als er één ding is wat we allemaal ontzettend missen dan is het de verbinding met mensen anders dan in je “bubbel”. Een echt C-woord.  

cammino della fortuna dag 30 verbinding met jezelf

Connectie vooral met jezelf

Ook Lieke Rijkx ervaart dat. Ze mist de verbinding heel erg. Netwerken, collega’s ontmoeten, lachen, sparren. Activiteiten binnen en buiten je werk. Lieke is tekstschrijver en contact met mensen is hierbij zó belangrijk. Ze is de telefonische of online afspraken zat.

Lieke is nog lang niet klaar met tekstschrijven. Gesprekken met haar ‘jongen in de trein’ versterken dat gevoel. Ze vindt het gewoon veel te leuk. Gelukkig maar, want Lieke helpt ook mij regelmatig bij het pakkender maken van mijn teksten.

Ze ervaart het momenteel alleen als een wat eenzaam vak.

Dus gaan we daar op door. Hoe kan Lieke er, juist nu, voor zorgen dat ze wat meer onder de mensen komt. Terwijl we wandelen in de sneeuwvlokken ontstaan er genoeg ideeën. Niets spectaculairs, maar juist simpele ideeën. Oplossingen die al eens door Lieke’s hoofd zijn geschoten, maar waar niet op was doorgepakt. Want ja, voor je het weet heb je een reden bedacht om het toch maar niet te doen …

Samen kijken we eens kritisch naar Lieke’s werkomgeving. Waar haalt ze de inspiratie vandaan, waar en wanneer ontmoet ze anderen, zijn dat de mensen die nodig zijn om stappen te maken in je ontwikkeling. Dat soort dingen. Door er over te sparren worden zaken helder en blijken de stappen die nodig zijn ineens wél uitvoerbaar. Lieke voelt dat er werk aan de winkel is. Werk áán haar bedrijf.

“In actie komen om verbinding te krijgen.”

En ik? Ik heb het geluk dat ik juist het tegenovergestelde mag ervaren. Ik voel juist ontzettend veel verbinding met iedereen waarmee ik loop. Ook vandaag, met Lieke, en gelukkig is dat gevoel wederzijds.

Geluk dat ik wellicht zelf heb afgedwongen door dit pad ‘gewoon’ te gaan bewandelen.

Nog maar één dag in dit prachtige project. Maar ik ben dankbaar dat er alweer zoveel ondernemers zich aangemeld hebben voor een wandeling de komende maanden. Verbinding met jezelf, met anderen en de natuur. Meld jij je ook aan? 

cammino della fortuna dag 30 loop op je pad
cammino della fortuna dag 30 lieke rijkx
cammino della fortuna dag 30 zet stappen op je pad

Start: Schin op Geul
Wandeling: Va18

Share This