De Cammino della Fortuna is gestart! Nou eigenlijk was hij al op 13 oktober 2020 gestart, maar vandaag liep ik de eerste wandeling met Eric Casters.

Wat een super mooi gesprek werd het. De natuur was in optima forma en het was de spiegel die het gesprek op alle manieren begeleidde. Als dit een voorbode is van alle gesprekken deze maand, dan wordt het een super inspirerende maand.

cammino della fortuna dag 1 de natuur als spiegel

De natuur als spiegel

Omgehakte bomen die symbool staan voor de keuze die je maakt. Die ervoor zorgen dat het echt duidelijk wordt dat de gemaakte keuze niet terug te draaien is (als je het überhaupt zou willen). Maar dat de keuze er ook voor zorgt dat de boom weer op een andere manier tot bloei kan komen. Helemaal op zichzelf kan functioneren. Daarnaast zorgt het licht, dat op de bodem schijnt door het omhakken van die boom, dat er weer nieuwe kansen ontstaan. Kansen die ervoor zorgen dat je zelf ook weer tot bloei komt. In je kracht gaat staan.

Vol overgave lopen op je pad van geluk 🍀. In de overtuiging dat het pad je mooie dingen gaat brengen, maar ook dat je af en toe door de modder moet ploeteren. 

Door te vertrouwen op jezelf, op het pad dat je bewandelt en de mensen die je tegenkomt kan je zelf tot bloei komen, kan je groeien als mens en haal je het beste uit jezelf. Creëer je je eigen geluk.

Wat dat geluk ook is, je kan alleen zelf ervoor zorgen dat je gelukkig bent. Je kan dus niet de verantwoordelijkheid nemen voor andermans geluk. Hoe moeilijk dat ook kan zijn om niet in die valkuil te stappen. Geluk is een persoonlijk gevoel.

Andersom, als je geen geluk ervaart, dan is dat de consequentie van je eigen gedrag. Alleen jij kan de keuze maken om het heft weer in eigen hand te nemen. En dat is precies wat Eric eind 2020 heeft gedaan … de keuze is gemaakt, een hoofdstuk is afgesloten. En in 2021 gaat hij aan een volgend hoofdstuk beginnen. Hij gaat weer voor zijn eigen geluk!

Zoals hij zelf zei: 

“Ik ben op avontuur!
Vol vertrouwen en in overgave wandelen.
Let the magie happen.”

cammino della fortuna dag 1 de natuur als spiegel
cammino della fortuna dag 1 eric casters
cammino della fortuna dag 1 de natuur als spiegel

Start: Eyserheide
Wandeling: Wi3+Wi1

Share This