Geniet van je leven vandaag.
Gisteren is verleden tijd
en morgen is je nooit beloofd.

OF

Leer van gisteren.
Droom van morgen.
Leef vandaag

En zo kan je nog meer van dit soort quotes vinden. En quotes zijn eigenlijk altijd waar. Je kan er altijd wel iets in vinden waardoor je zegt .. Ja het klopt.

In dit geval is dat ook zo.

Wat gebeurd is, is gebeurd. Dat zei mijn oma vroeger wel eens. Het verleden is een feit, daar kan je niets meer aan veranderen. Gelukkig kan je er wel van leren. Hoe jij omgaat met dat feit, die verandering?

Morgen bestaat niet. Je weet niet wat er gaat komen. Tuurlijk kan je dingen inschatten. Zo zijn er verschillende mensen die met feiten uit het verleden kunnen kijken naar de kans dat iets in de toekomst ook gebeurd. Of een weerman (of app) die het weer voorspelt (overigens ondertussen 19 van de 20 dagen droog gelopen terwijl dat niet voorspelt is, dus hoe goed zijn voorspellingen 😉?).

Je kan dus inschattingen maken, eventueel anticiperen door keuzes te maken en stappen te zetten om bijvoorbeeld je doel in de toekomst te realiseren. Maar je weet niet echt wat er gaat gebeuren. Je weet niet echt of je voorspellingen uit komen. 

Wat je wel weet is waar je nu staat, op dit moment. Je focus zou moeten liggen in het hier en nu. Werken aan de stappen die je nu kan zetten. Vandaag, op dit moment, met de informatie die je vandaag hebt. En als je je dan alleen maar kan focussen op het hier en nu, doe dat dan met plezier, omdat je het echt wilt* doen. En geniet.

DUS: 

Vandaag in actie komen
met de kennis die je hebt gekregen uit het verleden
om je dromen van de toekomst te realiseren.

Zo simpel is het.

 

 

 

* Ik weet dat sommige dingen ‘moeten’ omdat niemand anders ze doet. Maar je kan ze met tegenzin doen of met plezier. Aan jou de keuze.

Share This