Het is al weer even geleden dat ik een wandeling met een ondernemer maakte op het pad van geluk. Vandaag ga ik op pad met Danielle Posthumus, eigenaresse van Atelier Daan en kunstenares. 

cammino della fortuna in je kracht staan

Verbinding met anderen

Het lijkt wel of deze lockdown meer belastend is. Het lijkt wel of er minder energie is, om te werken aan je bedrijf. We missen verbinding. Misschien zijn we wel ZOOM-moe en missen we de fysieke verbinding met anderen. Voelen we ons op één of andere manier wel eenzaam. 

Dat is wel wat ik merk tijdens wandelingen nu en in januari. Dat een wandeling met mij wordt ervaren als een uitje. Één van de weinige of misschien wel enige keer dat er een ander gesprek gevoerd wordt dan met de partner en/of de kinderen. Een fysieke ontmoeting. Echte verbinding met elkaar.  

Een echte verbinding wordt pas ervaren bij fysiek contact. Die verbinding of juist het gebrek aan die verbinding met anderen heeft ook invloed op de verbinding die je hebt met je bedrijf en met jezelf. Zeker als je bedrijf bestaat uit het geven van workshops. Als je juist die (noodzakelijke) verbinding met anderen faciliteert.

“Verbinding tussen mensen is mijn core business.”

Het niet hebben van die verbinding kan je dus blokkeren in het vinden van oplossingen. En soms liggen de oplossingen voor het oprapen. En dat bleek vandaag ook weer. Juist die frisse blik , een gesprek met een ander, de verbinding met een ander, zorgt voor oplossingen.  

Zo simpel kan het zijn. 

Ideeën om stappen te zetten. Ideeën om aan de slag te gaan met workshops. Ideeën om juist die verbinding tussen mensen te faciliteren. Op een veilige manier voor iedereen. 

Het enige wat nu rest is de energie en focus om aan de slag te gaan met die ideeën. Gelukkig zorgt de wandeling daar ook voor. Ik verheug me in elk geval op een creatieve workshop.  

Deuren die sluiten en pen gaan
cammino della fortuna danielle postumus
nieuwe ideeën oude patronen

Start: Vroelen
Wandeling: NB1

Share This