Het blauwe leger, de blauwe brigade, de mensen in het blauw. Nee ik heb niet over de politie. Ik heb het over de leden van Phoenix4kids. Zij lopen, in functie, altijd in het blauw. En zo liep vandaag het bestuur van Phoenix4Kids mee. Vijf man sterk. Zij waren vorig jaar het goede doel van de Cammino della Fortuna. En dit jaar lopen ze weer mee voor zichzelf en natuurlijk voor Stichting Bloemenhart. 

Blauw staat voor, als ik google erop na zoek, rust en vrede. Blauw is de kleur van duidelijke communicatie, loyaliteit, vertrouwen, wijsheid en wilskracht. Ik zie daar zeker wat van terug bij deze vier mannen en één vrouw.

Zowel Stichting Bloemenhart als Phoenix4Kids hebben het hart op de juiste plek. Dat geldt overigens voor alle doelen waarvoor we de afgelopen jaren hebben gelopen.

En toch is het doel waar Phoenix4Kids zich mee bezig houdt het lastigste. Omgaan met kinderen die ziek zijn, weten dat ze niet oud worden, met kinderen die door ziekte eenzaam zijn, kinderen die misbruikt en/of mishandelt zijn. Het blauwe leger is een vriend voor het leven, ze staan voor ze klaar en een luisterend oor.  

Dat brengt een verantwoordelijkheid en een wilskracht met zich mee. Het is namelijk niet altijd leuk en gezellig. Vaak hoor en zie je veel ellende en weet daar maar mee om te gaan.

Het is dus zo belangrijk dat de leden zich fijn voelen. Gemotiveerd blijven en daar participeren waar ze in hun kracht blijven en energie uit halen.

Samen sta je sterk en hou je het langer vol. En. ook daar zorgt het blauwe leger voor een saamhorigheid en voor elkaar klaar staan.

Share This