Een happy life, mag ik dat hebben? Tevreden zijn met waar ik op dit moment sta. Leuke opdrachten en opdrachtgevers. Leuke collega’s en vrienden. Een fijn huis, lieve man en 3 honden. Vaak wandelen en buiten zijn. Genieten van de kleine dingen van het leven.

En natuurlijk zijn er verlangens, en natuurlijk zou ik zaken in m’n bedrijf kunnen aanscherpen om nog meer balans te realiseren. 

“Ik constateer dat ik op dit moment in mijn leven gelukkig ben.”

Dat is het inzicht dat Katja Huijsmans van communicatieadviesbureau Huijsmans en Megens me vertelt als wij de witte route C5 hebben gelopen vanuit Honthem.

cammino della fortuna dag 24 pad van geluk

Het is een keuze

Vannacht was er heel veel sneeuw gevallen. Ik werd wakker in een prachtige witte wereld. In Eyserheide ligt er best wel een pak sneeuw. Bomen kraken onder het gewicht. In Honthem begint het al te smelten. Maar desalniettemin … het is wit. Best lastig dat we dan de witte paaltjes volgen. Met een laagje sneeuw lijkt er naast elke andere kleur een witte paal te staan. En de witte palen zijn juist groen door de aanslag. Maar we doen het goed, Katja en ik.

Ons gesprek gaat vooral over kiezen en het maken van keuzes. Dat je echt zelf verantwoordelijk bent voor elke keuze die je maakt. En we maken veel keuzes op een dag, 35.000 las ik laatst. En soms maken anderen keuzes die impact hebben op je leven. Maar het blijft jouw keuze hoe je er mee om gaat. 

We constateren dat we beide te maken hebben met een verleden waarin niet alles rozengeur en maneschijn is. Het is een keuze hoe je er mee omgaat. En de keuzes die we in het verleden maakten om om te gaan met de ontstane situatie’s, zorgt ervoor dat we nu zijn wie we zijn. Dat de weg die je aflegt niet altijd makkelijk is, dat weten we, uit eigen ervaring, ook. En het is dus ook een keuze om of elke keer naar anderen te kijken, en je te vergelijken en ontevreden te zijn. Of gelukkig te zijn met wie je bent en waar je staat in het leven. 

Terwijl we wandelen zien heel veel schaapjes en als ik thuis mijn foto’s bekijk, zijn het vooral foto’s met schapen. En dus stel ik meneer Google maar weer de vraag waar schapen voor staan. En ik lees; schapen staan voor kwetsbaarheid in positieve zin, het kennen van je grenzen en die respecteren.  

Nou ja!

En Katja, die maakt tijdens de wandeling de keuze om toch aan de slag te gaan met het aanscherpen van een aantal zaken in haar bedrijf. In beweging blijven, want stilstaan is geen optie. En vooral onderweg te blijven genieten. Klinkt mij als muziek in de oren. 

cammino della fortuna dag 24 klimmen om je doel te halen

Start: Honthem
Wandeling: C5

cammino della fortuna dag 24 katja huijsmans
cammino della fortuna dag 24 kiezen om te genieten
Share This