Vanochtend hoefde ik niet vroeg op. Ik hoefde niet om 9 uur bij de start te staan. De Cammino van vandaag was verplaatst door ziekte. Ontzettend jammer natuurlijk, maar volgende week gaan we alsnog op pad.

Ik wil elke dag een etappe lopen, dus ook vandaag. Gisterenavond heb ik Rob gevraagd om mee te gaan omdat Eyserheide op het programma staat. Voor ons memory lane, oude paden belopen, van ons favoriete uitzicht genieten. Onderweg lekker lunchen. Hij zegt ‘ja’. 

Als ik wakker ben, pak ik mijn telefoon. “Goedemorgen Laura, heb je vandaag tijd om te wandelen? Ik ben nu toevallig in de buurt en zie dat 5 januari vrij is in je agenda. Groetjes Sabine”. En er staat een telefoonnummer bij.

Het bericht is net verstuurd. Ik twijfel heel even want die memory lane met Rob trekt ook, maar al snel denk ik, deze maand is voor het goede doel, de kinderen van Phoenix4Kids, dus bel ik Sabine. 

Ik krijg Sabine aan de lijn. Maar geen herkenning. Ik ken namelijk een aantal Sabines. We spreken af om 11 uur. En met Rob spreek ik een late lunch af. Memory lane doen we gescheiden.

Ik ben wel benieuwd wie Sabine is en hoe ze me kent. Ze heeft geen Facebook, geen Instagram, geen LinkedIn. Ze is ooit op mijn website terechtgekomen, mijn WHY weggever gedownload en ontvangt mijn mailings. Bijzonder en tegelijkertijd denk ik .. het werkt echt.

Onze gemeenschappelijke factor, de liefde voor Italië. En dan is de wandeling rondom Eyserheide perfect, met het mooiste uitzicht … het Toscane in Limburg. 

toscane van Limburg

Het gesprek dat we hebben is open en mooi en gaat diep. Soms kan je je het in het leven zo ontzettend moeilijk maken. Je focussen op de moeilijkheden.

We zitten bij de Eyserbeek een kopje thee te drinken. Al kijkend naar de beek, vertel ik dat het water altijd de meest makkelijke weg kiest. Komt het een obstakel tegen dan zoekt hij een andere weg. Daarom meanderen deze riviertjes en beekjes zo. Hij zoekt zijn weg. De makkelijkste weg.

Het is omdenken. Het is je focussen op wat wel gaat. Focus op je geluk. En dan de makkelijkste route nemen. Go with the flow.

P.s. dat klinkt natuurlijk allemaal heel simpel. Dit toepassen heeft wat voeten in de aarde. Maar alles begint met de realisatie dat je je op de moeilijkste route focust in plaats van de makkelijk. Dat je je focust op je ballast in plaats van je vrijheid. Dat je tegen de stroom inzwemt in plaats van met de stroom mee.

“Je kan de hele zee niet controleren,
maar wel bepalen welke koers je schip vaart.”

 

Share This