Heb jij het al eens gedaan?

In een waterpark op een zwemband gaan zitten, je billen steken door het gat, beentjes wiebelen in het water, je krijgt een duwtje … en daar ga je over de rivier. Voor mij staat dat synoniem met de Mai Tai River van Siam Park in Tenerife.

Sorry jongens, ik heb geen foto kunnen vinden van mij in de zwemband.

Hoe vaak ben ik niet over dit riviertje gegaan? Met z’n stroomversnellingen, de waterval waar je natuurlijk recht onder komt, terwijl je verwoede pogingen doet om er juist niet onder te komen ;-), en uiteindelijk roetsj je nog een glijbaan af. Een trip van zo’n 20 minuten, heerlijk relaxed. 

Wat als jij je bedrijf zou zou kunnen runnen? 

Op een zwemband dobberend over een rivier, met de stroom mee. Net als een rivier de gemakkelijke weg kiezen, en ja af en toe is er een stroomversnelling, kan je nat worden en in het ergste geval val je van je zwemband af. Hoe dan ook je volgt de stroom van de rivier. Je vertrouwt, het ontstaat, het gebeurt, het is leuk en je groeit.

Go with the flow.

En toch zou ik persoonlijk willen weten waar ik naar toe ga. Misschien beter gezegd waar ik naar toe wil. Zit ik wel op de juiste rivier. Wat ik wil bereiken. En dat hoeft niet groots te zijn, maar ik heb wel behoefte aan een richting.

En dan pas net als de rivier, de makkelijkste weg bevaren om daar te komen. Vertrouwen hebben, af en toe een beetje bijsturen, in beweging blijven, en vooral genieten van de reis die leven heet.

Dat is voor mij go with the flow. 

Share This