Het verhaal van vandaag begint bij het boek van vreugde waarbij de Dalai Lama en Desmond Tutu in gesprek zijn over geluk. Een boek waarin (wederzijds) respect, liefde en humor zit. Een boek dat op mijn verlanglijstje komt.

“Geluk is niet kant en klaar aanwezig.
Het ontstaat vanuit je eigen acties”
– Dalai Lama –

Geluk ontstaat dus door te doen. En te genieten van elke stap die je zet. Makkelijker gezegd dan gedaan, genieten van elke stap. Wat als je niet ziet hoe je kan genieten, dan ontstaat het geluk niet. Wij (Erik en ik) concluderen dat je dit kan trainen. Je kan leren om van elke stap te genieten. Zie het maar als het trainen van een spier, het trainen van je geluksspier.

Maar hoe doe je dat nu?

Nou bijvoorbeeld schrijf elke dag op waar je dankbaar voor bent, begin met één ding en breid dat uit. Of beschrijf je geluksmoment van deze dag.

Een doel kan ook werken. En stip op de horizon waar je naar toe werkt. Het bewegen in een specifieke richting kan ervoor zorgen dat je leven betekenis heeft.

Focus op wat goed gaat, wat wel kan, wat jij kan. Gebruik je kracht en sterke punten om te doen.

En wat dacht je van lachen naar de mensen die je tegenkomt of het uitdelen van complimentjes. Het delen van geluk doet wat met je omgeving en ook met jezelf.

Geluk ontstaat door te doen, dus start met trainen!

Share This