Toen ik Yara vanochtend ontmoette in Pesaken, was het eerste wat ze, na hallo ik ben Yara, zei “Ik ga nu gigantische uit mijn comfortzone.”.

Natuurlijk keek ik haar vragend aan. Nou vervolgt ze … ik hou niet van wandelen, ik haat kou en ik ben moe. Normaal gesproken slaap ik zondagochtend uit en afgelopen week was het extra druk, dus ik ben moe. Maar ik wil voor het goede doel lopen dus hier ben ik. 

Altijd leuk zo’n binnenkomer. En dat terwijl ik weet dat dit één van de wat langere routes is, hou ik wijselijk mijn mond en we beginnen aan onze Cammino.

cammino della fortuna focus op positiviteit

Focus op positiviteit

Ik ken Yara Gillissen niet, ze reageerde op het krantenartikel dat in december vorig jaar in de Limburger stond. Maar al wandelend begrijp ik dat ze naast haar baan bij het Vista College, ook een eigen bedrijf heeft en als VA werkt voor ondernemers. Ze doet eigenlijk alles wat die ondernemer niet leuk vindt, zodat hij/zij zich kan focussen op de core business. Ze is meer een online office of business manager.

De baan is oké en vooral nodig om de vaste lasten te kunnen dragen. Eigenlijk wil Yara werken aan haar bedrijf, doorgroeien, maar daar neemt ze onvoldoende de tijd voor. Gewoonweg omdat die er niet is. En zo ontstaat een vicieuze cirkel.

Nu hebben we nog aardig wat meters te gaan, dus waarom niet nu werken aan je bedrijf? We zijn er toch 😉.

De afgelopen tijd heeft Yara aardig wat keren de deur op haar neus gekregen. En dat zorgt ervoor dat er een negatieve spiraal is ontstaan. Tijdens het gesprek wat we hebben, hoor ik regelmatig “ja-maar” of “heb ik al gedaan”. 

Als we langs een appelgaard lopen, valt mij op dat er aan sommige bomen rode appeltjes hangen. Van die sierappeltjes. En als ik er echt op ga letten, staan er ontzettend veel van die bomen tussen. Echt ontzettend veel.

En zo helpt de natuur weer met een prachtig voorbeeld om het gesprek te ondersteunen. Want je kan je op de appelbomen zonder appels focussen , de bomen waarvan alle appels reeds geplukt zijn. Hier valt niets meer te halen. Of je focust je op de appelbomen met gigantisch veel sierappels in alle kleuren en maten. Op de bomen waar nog wat te halen valt.  

Een positieve of negatieve insteek, daar draait het om. Het lijkt of de appels de vicieuze cirkel doorbreken, want de rest van de wandeling verloopt in een positieve spiraal. Ideeën stromen. Focus je op één doelgroep en gaat daarmee aan de slag. Maak een plan. Ga op onderzoek uit. Waar zit die doelgroep en wat heeft die nodig. Word de specialist.  

“Geluk ontstaat als ik met plezier werk en trots kan zijn op wat ik bereik.”

Ze weet diep in haar hart dat ze niet op het juiste pad loopt. Maar is vastbesloten om de regie terug te pakken en gaat het plan uitwerken. Ze heeft geen spijt van de wandeling! Ze gaat weer op haar pad van geluk lopen!

En ja … ik krijg zelfs de handen op elkaar om een paar keer per week te gaan wandelen. De wonderen zijn de wereld nog niet uit.

cammino della fortuna dag 17 pak de regie
cammino della fortuna dag 17 yara gillissen
cammino della fortuna dag 17 uitzicht

Start: Pesaken
Wandeling: G6

Share This