Het is koud vanochtend en het miezerende weer zorgt ervoor dat we uiteindelijk ook echt nat worden. Vandaag wandel ik samen met Marlie Vrencken, mondhygiëniste uit Bunde. 

Het startpunt is Terblijt, maar we vertrekken vanuit Berg omdat er geen parkeerplaats is in Terblijt. En heel toevallig is Berg de geboorteplaats van Marlie. En we lopen ook nog zo wat langs haar ouderlijk huis dat te koop staat. Natuurlijk lopen we er een paar meter voor om.

Al snel pakken we de blauwe B7 route op en lopen door de bossen rondom Vilt en langs groeves en vijvers.

cammino della fortuna dag 27 marlie vrencken

Geluk en dromen

Onderweg vraag ik aan Marlie wat voor haar geluk is. Daar hoeft ze niet lang over na te denken. Zij antwoordt dan ook vrij resoluut, als mijn kinderen gelukkig zijn, ben ik dat ook. Gaandeweg het gesprek blijkt dat de verbinding met andere mensen heel belangrijk is voor haar. Ze zoekt dat op in haar werk, maar ook door naar festivals te gaan, in de kroeg, uit eten of gewoon gezellig buiten. Kortstondige en langdurige verbindingen. Dat eerste is door Corona niet mogelijk. Maar de verbindingen die er zijn, zijn intensiever geworden. Waardevoller.  

“Ik mis de verbinding met anderen,
maar de verbinding die er is, is intenser
.

In die verbinding zoekt Marlie haar geluksmomenten op.

Ze houdt van haar werk en gelukkig mag zij cliënten ontvangen. Na 2 jaar zelfstandig te zijn, gaat het eigenlijk goed. Als zij dan nog ergens van mag dromen dan zijn het meer klanten. 

En natuurlijk gaat mijn brein dan gelijk werken. Aan de ene kant wil je je huidige cliënten enthousiaster maken, verbinden aan je praktijk, ambassadeur maken. Hierdoor wordt de mond-op-mond reclame, de beste reclame die er is, beter ingezet. En anderzijds kan je een jongere doelgroep aantrekken door een aantal zaken bijvoorbeeld online te organiseren. Tijdens deze kleine brainstorm ontstaat er genoeg stof om na te denken.

Als wij de laatste meters van onze route lopen, komen we langs Groeve Blom. We lopen er in en zien de geitjes en schapen die het groen in de groeve onderhouden. Maar er lopen ook wat varkens rond die enthousiast komen kijken wat die twee natte wandelaars komen doen. Ze snuffelen even, knorren een paar keer en lopen door. Net als wij. 

Laat ik er thuis nou achterkomen dat varkens een gunstig teken zijn als het om dromen gaat ….

cammino della fortuna dag 27 groeven

Start: Terblijt
Wandeling: B7

cammino della fortuna dag 27 vijvers
Share This