Ik vind het van belang dat je weet wat jij belangrijk vindt in je leven. Waar je voor staat. Je waarden en je WHY. De reden waarom je ’s ochtends uit je bed stapt. Wat je wilt betekenen in deze wereld. Wat je wilt bijdragen, als mens en als ondernemer. Wat zijn je drijfveren?

Je drijfveren zijn de basis van waaruit je opereert. Je bestemming staat voor waar je voor gaat. Waar wil je naar toe? Wat wil je bereiken? 

Je drijfveren en je bestemming bepalen de stappen die je zet. Het is slim om deze te vertalen in een moodboord. Hoe ziet die bestemming eruit, wat is belangrijk. 

Je drijfveren en je bestemming zijn onderwerpen die regelmatig terugkomen tijdens wandelingen. Simpelweg omdat het zo handig is bij het maken van keuzes. 

Daphne heeft, op basis van haar drijfveren en bestemming, eind 2022 haar moodboard gemaakt. En hij heeft haar al regelmatig geholpen bij het maken van haar keuzes. Past het bij wat je wilt bereiken? Als het antwoord ‘ja’ is dan zal de keuze en de bijhorende actie anders zijn dan als het antwoord ‘nee’ is. 

Zo simpel kan het zijn. 

Is het echt zo simpel, Laura? In principe wel. Natuurlijk kunnen er verstoringen optreden waardoor je de dingen anders gaat zien. In positieve en negatieve zin. Dat kan je keuze ook beïnvloeden.

Het allerbelangrijkste is dat je een keuze maakt. Een keuze zorgt ervoor dat je bestemming dichterbij komt. Een keuze zorgt voor rust in je hoofd. 

En die rust zorgt voor overzicht en maakt dat de consequenties van je keuze makkelijker te accepteren en uit te voeren zijn. 

Ken je je drijfveren? Weet jij waar je naar toe wilt? En heb je dat vertaalt naar een moodboard?

Share This