De kracht van wandelen! Wandelen wordt vaak gezien als het beste medicijn voor lichaam en geest.

  • De kans op een beroerte, diabetes en hartaandoening wordt verlaagd.
  • Je voelt je fitter.
  • Je maakt je hoofd leeg.
  • Je bent minder depressief.
  • Je bent in staat om beter te plannen.
  • Je bent creatiever en oplossingsgericht.
  • Je kan relativeren waardoor het maken van keuzes eenvoudiger wordt.
  • Je krijgt energie en focus.

Heel eigenlijk moet iedereen gaan wandelen. Bijkomend voordeel, je kan zelf bepalen wanneer je je wandelschoenen aandoet en het is gratis.

Tijdens de wandeling met Ellen Cornelissen komen we meneer Reinerts tegen. Meneer Reinerts ben ik al vaker tegengekomen de afgelopen tijd. Hij is 85 jaar oud en heeft zichzelf als doel gesteld om 100 jaar oud te worden op een gezonde manier. En dus loopt hij elke maandag in zijn eentje een kilometer of 30. Dat doet hij nu al 25 jaar en hij voelt zich super gezond. Wandelen is voor hem echt een goed medicijn.  

Dus wees lief voor jezelf en begin met lopen …

cammino della fortuna geloof in jezelf

Geloof in en vertrouw op jezelf

Vandaag loop ik met Ellen. Ellen en ik geloven heilig in de kracht van wandelen. Sterker nog we wandelen allebei met onze klanten. We doen in grote lijnen, allebei hetzelfde. Mensen staan op een kruispunt, staan stil maar eigenlijk willen ze graag een keuze maken. ‘Iets’ houdt ze tegen. Belemmeringen en angsten die het winnen van het maken van de keuze en dus kom je niet in beweging. Door met ons te gaan wandelen, kan je midden op het kruispunt gaan staan en in één van de wegen slaan. Letterlijk in beweging komen. 

We gebruiken allebei wandelen als manier om je in beweging te krijgen. En toch, verschillen we. We zijn beide uniek. We hebben verschillende drijfveren. We hebben beide onze manier van werken. Ellen werkt het liefste met groepen met specifieke problematieken en loopt langere afstanden. Ik werk voornamelijk één op één met ondernemers in kortere wandelingen. Dus collega’s met overeenkomsten.

Ellen is bezig met het opzetten van haar bedrijf “Camminiamo” ofwel wij lopen. En dat lopen gebeurt in Zuid-Limburg maar ook in Italië. Er is dus een tweede overeenkomst. Naast de liefde voor wandelen, in beweging komen, verbindt de liefde voor Zuid-Limburg en Italië ons ook. 

Maar wij hebben het vandaag niet alleen over Italië. We hebben het over drijfveren, ervaringen, over doelgroepen, over producten, over hoe je producten kan verkopen. Hoe je zelf in beweging kan komen? Welke stappen wil je zetten om verder te komen? Simpele ondernemersvragen. Tijdens de wandeling worden keuzes gemaakt, worden stappen gezet. En terwijl ik dit intik, is Ellen nu thuis bezig met het uitwerken van die keuzes en ideeën. 

“Wandelend werken aan je bedrijf zorgt voor openingen.
Openingen om door te pakken en te groeien. Om in actie te komen.”

En dat is de kracht van wandelen!!

cammino della fortuna we zijn allemaal uniek

Start: Eyserheide
Wandeling: Wi3+Wi1

cammino della fortuna ellen cornelissen
cammino della fortuna loop op jouw pad
Share This