Cirkels, rondjes, er zit zoveel symboliek in. Als ik meneer google even gebruik dan zie ik woorden als eenheid, verbondenheid en vrouwelijk kracht. Maar ook oneindige vrijheid en veiligheid. Het spreekwoord in een vicieuze cirkel zitten, is in een moeilijke situatie zitten waar je lastig uitkomt. Circulair werken kan ook een oplossing zijn. Denk aan de plan-do-act cirkel.

Cirkels, je vindt er waarschijnlijk veel over. En hij wordt ook veel gebruikt.  

Het allerbelangrijkst in dit verhaal ben je zelf. In verbinding staan met jezelf. En dat is niet altijd makkelijk. Die vicieuze doorbreken, even stilstaan en reflecteren helpt. Met of zonder hulp. Kijken waar je staat en wat de volgende stap is. Jezelf zijn, in je kracht staan. Wakker het vuur in jezelf weer aan. Simpelweg door een moment aandacht te hebben voor jezelf. Het zorgt ervoor dat de cirkel weer rond wordt en je verder kan. 

cammino della fortuna dag 23 in je kracht staan

Iedereen heeft een eigen weg

Deze zaterdagochtend hebben Anita Verstappen (PreventiVIO) en ik een diepgaand gesprek, terwijl we een rondje om de Groeve ’t Rooth lopen. We reflecteren waar we staan, zoeken heel bewust de verbinding met onszelf en elkaar op. Onze wegen komen samen en we lopen in dezelfde cadans. 

Want over één ding zijn we het eens. Iedereen heeft een eigen pad. Door de verbinding met jezelf op te zoeken, te gaan staan voor wie je bent, je authenticiteit omarmen, loop jij op je eigen pad. 

Je eigen pad van geluk.

Terwijl jij loopt op jouw pad van geluk kom je in verbinding met anderen. Bijvoorbeeld op een kruispunt. Op dat moment kan je elkaar inspireren, helpen of zelfs een stuk met elkaar optrekken. 

Verbinding hebben we zeker als Anita en ik rondlopen. We maken de balans van 2020 op. We reflecteren, sparren en zetten stappen. We genieten ook van de blauwe lucht en de zon. De bossen en de geiten en bokken die de groeve onderhouden. 

Bedrijfsmatig lopen op verschillende paden, dat doen wij. Zo loopt Anita bijvoorbeeld op het pad PreventiVIO en Meersen Vitaal of in mijn geval op het pad Dalauro Bed en Breakfast en Businesscoach in de natuur. En het is daardoor lastig om aandacht te geven aan al die paden, om ze allemaal te onderhouden. Nu kan je rigoureus een pad afsluiten, de keuze maken om ergens mee te stoppen, of je kan kijken hoe die paden kunnen samensmelten. De krachten bundelen en dan op één pad te focussen.   

“Focus op één pad.”

Hoe ver zou je dan kunnen komen?

In elk geval iets om thuis te onderzoeken. En dat maakt de cirkel rond. Niet alleen komen we weer terug bij de auto 😉, maar er is ook inspiratie om verder te lopen op onze eigen paden. En als het nodig is zoeken we elkaar weer op. Want onze paden kruisen zich vast en zeker vaker.

cammino della fortuna dag 23 geluk is overal, je moet het alleen zien
cammino della fortuna dag 23 anita verstappen
cammino della fortuna dag 23 bokken

Start: ’t Rooth
Wandeling: C7

Share This