Als ondernemer, zeker als ZZP-er, worstel je er vaak mee .. tijd en aandacht in bedrijf stoppen zodat je genoeg omzet creëert en tijd voor privé zaken naast het ondernemerschap. Alleen maar werken dat is niet de bedoeling, hoe leuk het ook is en hoe gepassioneerd je ook bent. 

Maar hoe zorg je ervoor dat die balans in balans blijft. Stop je meer energie in je bedrijf dan hou je minder tijd over voor die andere leuke dingen, maar mogelijk wel meer omzet 😉. Pak je meer tijd voor voor jezelf, bijvoorbeeld door een paar dagen weg te gaan, dan kan dat consequenties hebben voor je bedrijf. 

Die balans is super delicaat en werkt als communiceren vaten.

Het vinden van deze balans is er eentje van trial en error, uitproberen wat past, maar ook eentje van het vinden van oplossingen om je werk (en je omzet) efficiënter te maken. Zodat er tijd overblijft voor de persoonlijke zaken. Een voorbeeld is zorgen voor passief inkomen, of iemand inhuren die bepaalde taken, goedkoper, voor je uitvoert.  

Er zijn verschillende wegen die naar Rome leiden. En dus ook meerdere manieren om die balans te waarborgen. Het is aan jou om voor jou de beste manier te vinden.

De eerste stap die je kan zetten is bepalen wat jouw balans in deze is. Wat is voor jou de juiste verhouding tussen het aantal uur dat je werkt (en de omzet die je daarmee creëert) versus het aantal uur vrije tijd?

Als je op zoek wilt gaan naar balans tussen de communicerende vaten, ga dan aan de slag met die vraag.

Share This