Kiezen, je moet kiezen. Je staat op een kruispunt en kan naar links of rechts. Rechtdoor is eigenlijk geen echte optie, want als je blijft doen wat je deed dan krijg je wat je kreeg. En dat wil je niet meer.

Er zit dus niets anders op dan te kiezen tussen links en rechts.

De grote meerderheid om je heen zegt dat links de beste optie is, jijzelf wil graag naar rechts. Rechts prikkelt je verlangen. Links is de makkelijke, maar voor jou niet de gewenste, keuze.

Je zou zeggen kat in het bakkie. Maar je stelt de keuze uit. Je bent bang om anderen teleur te stellen, om jezelf teleur te stellen, om te falen. Je mist het vertrouwen en het geloof dat het gaat lukken. Je maakt dus geen keuze en moddert maar door.

Elke keer kom je weer bij een kruispunt en dus die keuze. Die hele belangrijke keuze … links of rechts.

Als ik dit zo opschrijf, denk ik aan de tijd dat ik twijfelde over mijn eigen ondernemerschap. Ben ik wel een ondernemer? Waarom voelt het als trekken en duwen? Wil ik zo doorgaan? Blijven aanmodderen? Moet ik nu niet gewoon stoppen, me volledig storten op de B&B? Dat terwijl mijn hart daar niet voor de volle 100% ligt, maar wel geld oplevert. 

Uit die twijfel is de Cammino della Fortuna geboren. 31 dagen wandelen. In eerste instantie met mezelf om stil te staan en nadenken over de keuze stoppen of doorgaan. Links of rechts afslaan. Maar uiteindelijk werd het veel meer. 

Wat er toen gebeurde was bijzonder, door volledig te vertrouwen en te geloven in mijn kunnen, begon het te stromen. Door in mijn kracht te gaan staan, werd de keuze helemaal duidelijk en ook makkelijk.

MOED EN VERTROUWEN ZIJN NODIG OM OVER DE ANGST DAT HET MISGAAT HEEN TE STAPPEN.

Als je weer bij dat kruispunt komt, kan het helpen om eerst een stapje achteruit te zetten. Te bepalen waar jij voor staat, wat jij belangrijk vindt in het leven, waarvan jij gaat stralen. Het lef te hebben om daar voor te gaan en je keuze eraan te relateren. Ik ben er van overtuigd dat je keuzes beter kan maken vanuit je eigen kracht dan vanuit angst. 

Ik weet het zeker … als jij dan weer bij dat kruispunt komt, maak jij de keuze die bij je past. 

Share This