Het hebben van ambities is goed. Maar alleen met ambities kom je niet daar waar je wilt zijn. 

Nee, om je ambities te realiseren zal je in actie moeten komen. Zal je je comfort zône moeten oprekken. Zal je vast en zeker fouten maken waarvan je gaat leren. Zal je misschien je eigen ego en aard opzij moeten leggen om dingen gedaan te krijgen. 

Om je ambities waar te maken zijn keuzes nodig. Spannende keuzes. Keuzes die wellicht niet leuk zijn om te maken, maar wel noodzakelijk als jij je ambities wilt realiseren.

Jij vindt jouw ambitie super belangrijk en maakt die keuzes. En dan wordt het lastig. Want de consequenties van je keuze zorgen ervoor dat je hoofd, die beroemde stemmetjes, allerlei beren op je pad gooien en je tegenwerken. Beren, overtuigingen en misschien zelfs wel angsten die ervoor zorgen dat je toch niet in actie komt.

Je zet je ambities op een zacht pitje ….

Af en toe laait het vuur weer op, sta je voor dezelfde keuze en komen dezelfde “ja, maar”-s weer boven drijven. 

Maar het blijft branden, het blijft lonken, jouw ambitie. Je kan het niet vergeten. En uiteindelijk, als je er echt klaar voor bent, ontstaat er een moment dat je het vuur niet meer wil blussen. Niet meer kan blussen. De consequenties van je keuze neem je voor lief. Je lacht de beren uit en je kijkt je angsten zonder vrees aan. 

Je bent er klaar voor! Nu ga je volledig voor jouw ambitie!

Share This