Ik kreeg vanochtend een appje “Laura gaat het door, het regent pijpenstelen”. En dat deed het ook, weer regent het, maar ik wandel alle dagen ongeacht het weer dus ook vandaag houdt de regen me niet tegen. Als ik dan naar de buienradar kijkt zie ik dat het tijdens de wandeling gewoon droog is. Ik krijg gelijk nog meer zin. 

Vandaag ontmoet ik Sonny Sieben van Pure Minds en natuurlijk de derde Cammino hond Kiri. 

Er zijn ontzettend veel bedrijven geraakt door Corona, in de eerste lijn, maar ook in de tweede lijn. Pure Minds is daar een voorbeeld van. Pure Minds is een online marketing bureau en je zou toch denken dat in een tijd waar nagenoeg alles online gaat, zo’n bureau floreert. Maar als je een paar grote klanten hebt, zoals Andre Rieu, die door Corona stil staan, geen kant op kunnen dan wordt je ook geraakt. Dan kan je alleen maar veerkracht tonen. Een team om je heen hebben die de extra stap wil en kan zetten. 

Na een soort van “freeze” moment, heeft Sonny mooie stappen gezet. Z’n team is hechter dan ooit en samen zetten ze de mooie stappen. Zo is Sonny begin dit jaar gestart met Sunny Side Up. Een bedrijf dat zich specialiseert in het maken van gave bewegende content.

Alles om de online marketing van hun klanten te verbeteren. 

De basis van Pure Minds is het team en de kennis. De verbinding tussen de teamleden, de groei als team maar ook de groei van de leden op individuele basis. 

In 2021 is het doel om de verbinding in het team door te trekken, stapje voor stapje te versterken. Het beste uit iedereen te halen. Voor zichzelf, voor Pure Minds en vooral voor de klanten.  

cammino della fortuna dag 29 vertrouwen

De legenda van de kluizenaars

We koppelen twee wandelingen aan elkaar omdat “de Kluis” is aangeraden. En we starten in Oud Valkenburg bij kasteel Schaloen. Als we boven op de heuvel bij de kluis aankomen, vragen wij ons af waarom het zo heet. Is er iets opgeslagen op de berg?   

Het blijkt een plek te zijn waar kluizenaars leefden. Aan het einde van onze wandeling raken we in gesprek met een oudere man omdat hij een foto van ons maakt. Hij vertelt ons over de legende van de kruizen bij de loopbrug. 

Blijkbaar kwamen de kluizenaars regelmatig van hun berg af om bij het kasteel een maaltijd te krijgen. Maar niet iedereen durfde de Geul over. Iets met spoken en geesten. De kasteelheer heeft het kruis en de heiligenbeelden neergezet zodat die kluizenaars toch de Geul over durfde. 

cammino della fortuna dag 29 de legende

Mooi verhaal en als wij de Geul oversteken, realiseer ik dat Sonny hetzelfde doet met zijn team en de teamleden. Alleen hij zet geen kruizen en heiligenbeelden neer, maar gebruikt nieuwerwetse manieren om zijn team over de Geul te krijgen.    

Belangrijk in het creëren van zo’n team is dat het op de agenda blijft staan. Dat het urgent blijft. Dat de prioriteit hoog blijft. Want in de waan van de dag kan dit naar de achtergrond verschuiven. 

“Als het laten groeien van een team, het excelleren van team urgent wordt, dan ben je te laat.”

Dus is er werk aan de winkel om dit op de agenda te houden van Sonny en zijn team. Want een goed en hecht team is de basis voor de tevredenheid van je klanten.

cammino della fortuna dag 29 accountability

Start: Oud Valkenburg
Wandeling: Va1 + Va16

cammino della fortuna dag 29 sonny sieben
Share This