Wat een dag was het gisteren. Het leek wel zomer. Wat een heerlijk weer om naar buiten te gaan en te genieten. En dat hebben we natuurlijk gedaan, maar dat had wel wat voeten in de aarde want er stonden deze zondagmiddag andere dingen gepland. Zo moest ik bijvoorbeeld deze blog schrijven. Eigenlijk was de keuze snel gemaakt. Deze kans was uniek! En heerlijk wandelen op deze prachtige dag kon ik niet laten gaan. Hoe makkelijk kon ik dat besluit nemen.

Toch is dat niet altijd zo makkelijk. Soms is het maken van keuzes verschrikkelijk moeilijk. En blijf je wikken en wegen. Elke keer begin je weer opnieuw en je blijft maar ronddraaien in cirkels. Je komt er gewoon niet uit. Wat moet je dan in zo’n geval?

Wat voor mij helpt is bepalen wat echt belangrijk voor mij is. Voor mij is quality time met mijn man en kinderen één van de belangrijkste dingen in mijn leven. Daar kan ik intens van genieten. Voor mij is mijn bedrijf ook heel belangrijk, jou helpen grip te krijgen op jezelf, op je bedrijf. Dus als ik keuzes moet maken, weeg ik af in hoeverre dit bijdraagt aan deze twee belangrijke pijlers in mijn leven. Wat voor mij ook helpt is in gesprek gaan over mijn dilemma. Nieuwe inzichten kunnen helpen bij het maken van mijn keuze. En dus ook bij het maken van jouw keuze.

Keuzes maken heeft ook vaak te maken met het durven zeggen van ‘Nee’. Het antwoord ‘nee’ geven op een vraag is zo moeilijk, maar vaak brengt het je in de problemen omdat het niet past in je planning. Voor mij is het volgende schema heel makkelijk toe te passen.
Keuzes maken is niet altijd eenvoudig maar wel belangrijk om te doen. Om je hoofd op te ruimen, om de volgende stap in je leven te kunnen zetten, om jezelf iets te gunnen, om te genieten van het leven, ultiem genieten.
Share This