2024 is net begonnen en ik weet zeker dat jij of eind 2023 of begin 2024 een aantal doelen hebt gesteld. Zakelijk of privé het maakt niet uit. En nu heb je een heel jaar om deze doelen te realiseren. Om keuzes te maken, tijd te reserveren, de te nemen stappen helder te maken en die stappen te zetten. Wat jij nodig hebt is een goed plan. Een plan dat werkbaar is. Een plan dat je naar mate de tijd vordert steeds bijschaaft en verder uitwerkt. 

Een doel zonder plan is slechts een wens.

Maar hoe maak je dat plan? Is dat een “ik doe maar wat en zie wel waar ik uitkom” plan of een “elke stap staat vast en ik weet precies wat ik moet doen” plan. Of één van de honderden tinten die daar tussen in zitten?

Het begint allemaal met nadenken over wat je nu wilt bereiken en waarom. En dat doel dat je wilt halen op te delen in behapbare brokken. 

Op te delen in kwartalen. Een kwartaal is te overzien. De kans dat er ‘iets’ gebeurd waardoor je doel lastiger te bereiken is of waardoor het doel verandert, is klein. Een kwartaal is overzichtelijk. Je kent je agenda voor een groot deel dus je weet hoeveel tijd je hebt om je acties in beweging te zetten. Je kunt met focus aan de slag. 

Wat als je voorafgaand aan elk kwartaal (eind maart, eind juni, eind september, eind december) een plek hebt (en dus ook tijd gereserveerd in je agenda) om het plan voor het volgend kwartaal te maken. 

In een groep of 1-op-1.
Één of meerdere kwartalen.
Één keer bij elkaar komen of tussendoor bij de les blijven.
Mix & Match wat het beste bij je past en voor je werkt in de fase waarin jij zit. 

Ik heb het nog niet helemaal uitgevogeld. Één ding weet ik zeker .. we wandelen ons naar het gewenste resultaat. 

Share This