“Laura heeft het in zich om mensen snel op hun gemak te laten voelen. Oprechte interesse en warmte. Ze creëert daardoor een veilige omgeving, waardoor je je makkelijk open stelt. Hierdoor komt ze eenvoudig tot de kern.” – Michelle

Laura Lazzarini
business | lifecoach en #aandachtverstrekker

Laura Lazzarini
business | lifecoach en #aandachtverstrekker

Laura Lazzarini, klinkt Italiaans en dat is het ook. Ik ben het resultaat van een Nederlandse moeder en Italiaanse vader en zie het levenslicht in 1968 in Rotterdam. Mijn vader was één van die Italianen die blond haar had en groene ogen. Ik lijk op hem. Geen prototype Italiaanse dus. Ik heb wel de Italiaanse passie en het temperament met de paplepel ingegoten gekregen. Ik praat met mijn handen (soms ook met mijn hele lijf). En de Italiaanse keuken heeft toch echt mijn voorkeur.

Mijn leven is er een van ups en downs. Mijn jeugd staat in het teken van mijn vader, die alcholist was en ook sterft ten gevolge van drankmisbruik. Ik leef voor de aandacht en liefde van mijn ouders, dat is er in mijn jeugd te weinig. In mijn jeugd ben ik alleen maar voor anderen bezig, om anderen tevreden te houden, om aan andermans verwachtingen te voldoen. Alles voor aandacht. En als het wat oplevert wordt die neiging nog groter met als gevolg dat mijn acties als vanzelfsprekend worden beschouwd: ‘Laura doet het wel’. En dan is de aandacht verdwenen. In die tijd weet ik ook niet wat ik zelf belangrijk vind. Waar ik blij van word.
Wat ik wel heb gemerkt is dat ik ten gevolge daarvan een luisterend oor heb voor veel mensen. Jong en oud gaan gesprekken met mij aan om tot een oplossing te komen. Ik ben in staat ze een spiegel voor te houden.

“Laura zet mensen aan het denken en dat doet zij op een persoonlijke en warme manier. Ze laat je in je waarde en geeft je het gevoel dat je belangrijk bent. Mij heeft ze de kracht gegeven om voor mezelf op te komen. Ik ben bewust geworden van de vervolgstappen die IK moet zetten. – Marjo”

Ik ben rond mijn twintigste op onderzoek uitgegaan en in die periode ben ik achter mijn belemmeringen en angsten gekomen. Waar deze vandaan kwamen.

Pas na mijn dertigste kom ik wat tot rust. Ik vind Rob (mijn partner) en hij is mijn soul-mate. We gaan een jaar de wereld rond. Voor ons beide een droom die uitkomt.
Trouwen, kinderen krijgen en een druk leven. We werken allebei hard en zien onze kinderen, Stan en Luuk, eigenlijk alleen in de weekenden. Tijd voor onszelf in minimaal. We willen dat veranderen. Na veel gesprekken, afwegingen en nog meer gesprekken,  besluiten we om onze banen op te geven en een B&B te starten. Aan huis, onze kinderen niet meer naar de opvang. Weer een droomstap, na ruim 10 jaar als business consultant waar mijn focus lag op bedrijfsprocessen, word ik gastvrouw.

Dalauro, onze B&B, ligt in het Zuid Limburgse Heuvelland, het wordt ook wel eens Toscane in Limburg genoemd. Het voelt goed. Het voelt eigenlijk als thuiskomen. Rob vind het verzorgen, ontzorgen van onze gasten heerlijk, en ik in zekere mate ook. Maar we merken ook dat het steeds lastiger wordt om te vernieuwen. We blijven in de operatie hangen. En alleen bezig zijn met die operatie was nou net niet mijn droom. Daarom begint voor mij, na vier jaar, de tweede heroverweging. Ik mis nog steeds tijd voor mezelf en onszelf. Het leven is zelfs drukker geworden.

Ik ga weer in gesprek, wat wil ik nu eigenlijk van het leven. Wat is voor mij belangrijk? Wat doe ik zonder er al te veel bij na te denken? Wat kost mij nauwelijks tot geen energie (maar levert wel veel energie op)? Wie ben ik en waar sta ik voor?

En elke keer komt het terug op het feit dat ik mensen (familie, vrienden, gasten en coachees (ondernemers)) met mijn houding op hun gemak laat voelen. Zij voelen mijn oprechte interesse. Zij voelen de warmte. Hierdoor ontstaat een klimaat waarin men zich veilig voelt om open te zijn. Om snel tot de kern te komen en dan dus ook stappen zetten. En ik voel me dankbaar en trots als ik zie welke stappen de ondernemers, die ik begeleid, zetten. Dat geeft mij weer de energie. Dat is voor mij de kracht van aandacht!

Elk mens heeft dromen en veel mensen willen deze dromen dan ook realiseren. Het idee is, als je de droom gerealiseerd hebt, je dan ook daadwerkelijk gelukkig mag zijn. Ik geloof erin dat juist de reis van nu tot de realisatie van die droom je gelukkig maakt. En die reis moet je zo mooi mogelijk maken.
Het begeleiden van mensen, ondernemers, op die reis, alles uit die reis halen, vind ik het mooiste om te doen.

En hier ben ik dan: Laura Lazzarini #aandachtverstrekker. Aandachtverstrekker voor onze gasten in de B&B, maar ook voor jou, ondernemer.

Ik wil mensen inspireren, activeren en helpen om hun doel te bereiken. Om hun droom te realiseren. Maar bovenal te genieten van de reis die je maakt om daar te komen. 

GRATIS e-bookje
“Je WHY in 5 stappen”

Je zoekt contact … dan zijn er verschillende manieren op dat te doen:

  • Bel me (06-21521382)
  • Stuur een mail, via het contactformulier
  • Maak een afspraak in mijn agenda voor een gratis coachgesprek

Je zoekt contact … dan zijn er verschillende manieren op dat te doen:

  • Bel me (06-21521382)
  • Stuur een mail, via het contactformulier
  • Maak een afspraak in mijn agenda voor een gratis coachgesprek

Contactformulier:

3 + 11 =

Share This