Als ondernemer vliegen er altijd wel ideeën door je hoofd. In je hoofd lijkt het wel een achtbaan. Rustig naar boven, op volle kracht en met vliegende snelheid naar beneden, en met een beetje geluk ga je ook nog over de kop. Het lijkt maar door te gaan, geen moment rust. Geen moment om even pas op de plaats te maken om te kijken wat je met die ideeën, of beter gezegd dat ene briljante idee, wilt.

Je laat af en toe een ballonnetje op en men reageert laaiend enthousiast. Ze komen met aanvullende informatie en ideeën. En ze hebben een punt, maar ondertussen loopt je hoofd over en je ziet door de bomen het bos niet meer. Je wilt wel even op de rode stopknop drukken om pas op de plaats te maken en er eens goed voor te gaan zitten.

Waar moet je beginnen?

Het idee is fantastisch. Je creatieve brein ook. Er zit van alles in je hoofd, maar hoe start je? Waar start je?

Daar kan ik je mee helpen. Het enige wat jij moet doen is een dag vrijmaken in je agenda. Wat ik doe is geen rocket science maar het is wel nodig om dat fantastische idee te realiseren. Ga aan de slag met deze 3 stappen.

Stap 1 is het creëren van helderheid en overzicht. De brei, wirwar aan mogelijkheden, informatie en vervolg plannen, die je in je hoofd zit, moet er uit komen. Er moet inzicht komen. Dus …

 Waarom wil je dit idee überhaupt realiseren?
 Wat is het doel?
 Wat levert het je op?
 Hoe groot is het idee?
 Wat is de toegevoegde waarde?
 Wat behelst je idee allemaal?
 Heb je aan alles gedacht?

Als je je hoofd hebt leeggemaakt, alles helder, inzichtelijk hebt gemaakt, komt stap 2. Rust en ruimte maken in je hoofd. En die ruimte opvullen met nieuwe inzichten. Door naar buiten te gaan creëer je die en krijg je nieuwe energie om door te pakken.

Dat betekent dus de natuur in. Dat betekent een heerlijk wandeling, letterlijk en figuurlijk. Neem namelijk een lekkere lunch mee. Om zo hoofd en lichaam te voeden. Inzichten en nieuwe energie krijgen.

En vooral met dat laatste ga je met focus aan de slag in de 3e stap. Het idee concretiseren. Een REEEL plan maken dat je gaat uitvoeren. Structuur aanbrengen. Zodat jij aan het eind van de dag precies weet wat morgen jouw eerste stap is zodat dat fantasie idee van jou realiteit wordt.

Dus plan nu een dag in je agenda om aan de slag te gaan met deze 3 stappen. DOEN zou ik zeggen. Ga mindmappen, ga schrijven, ga uitwerken, ga creatief zijn. FOCUS. Maak dat plan. Kom in actie.

En onthoud: het draait bij focus niet om ‘ja’ te zeggen tegen dat fantastische idee van je maar juist ‘nee’ tegen al die andere ideeën. Dus zorg ervoor dat je het meest fantastische en haalbare idee eruit pikt. 

Succes!

Enne vind je het fijner om het samen te doen, te sparren, de juiste vragen te krijgen waardoor je ook nog eens de cirkel kan doorbreken? Out of the box denken. Bel me dan voor een afspraak dan plannen we die dag samen. Ik noem dat een FOCUS-dag.

Enjoy life 🧡!